Šesnaestogodišnja Elma Jakupović u Londonu plesom podiže svijest o ratu u Bosni i Hercegovini

Redakcija 8. maj 2021 ID: 15624

Šesnaestogodišnja Elma i njen mlađi brat rođeni su u Londonu. Odrasli su u porodičnoj atmosferi gdje je neizbježna tema nedavni rat u domovini njenih roditelja. Pohađa nastavu na prestižnoj Medjunarodnoj Baccalaureate školi u Londonu a za završni rad odlučila je da na kreativan način predstavi rat u Bosni I Hercegovini.

Moj projekat je bio da plesom predstavim istoriju bosanskog rata. Razlog zašto sam se odlučila za ovaj projekt je taj što sam izuzetno strastvena prema plesu i izuzetno sam fasciniran istorijom bosanskog rata, jer su to članovi moje porodice doživjeli iz prve ruke. Tako sam odlučila biti kreativna i uklopiti bosanski rat u emotivan, savremen ples. Takođe sam se odlučila za ovu temu jer želim podići svijest o onome šta se dogadjalo tokom rata u Bosni i Hercegovini. Nema puno ljudi koji znaju o kravavom ratu u Bosni, pa mi je izuzetno važan odabir ovog mog ličnog projekta.” kazala je Elma.

Elma je pohađala i nastavu u BH dopunškoj školi Hefrtfordshire. Nedavno imali smo priliku vidjeti dio njene koreografije kada je nastupila na centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Velikoj Britaniji, u organizaciji BH UK Networka.

Ponosni smo na ELmu i mlade generacije koje uvijek nađu način da nas prijatno iznenade svojom kreativnošću.

Naravno da su sretni i ponosni i roditelji, kako postignutim rezultatom tako i izborom teme. Otac Samir je iz Banjaluke, a majka iz Senja. “Danas nas je Elma sve učinila vrlo ponosnima, ne samo zato što je postigla najvišu ocjenu iz svog ličnog projekta i osigurala svoje mjesto na ISL koledžu, već nas je učinila ponosnijim onim što je odabrala za svoju temu i kako predstavlja zemlju svog porijekla. Ples koji predstavlja historiju bosanskog rata. Napisana u 4000 riječi i koreografiji koju je sama izradila. Zaista inspirativna. Bravo, draga moja i puno sreće na vašem obrazovnom putu”, izjavila je ponosna mama Irma.

Uz čestitke što na kreativan način podiže svijest o ratu u našoj domovini, Elmi želimo mnogo sreće u daljnjem školovanju.

BH UK Network/IlijašNet

609651f13faa7 609651f4bde70

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 8. maj 2021 @10:55 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-081055-15624 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button