Šest kandidata za načelnika Srebrenice *Arhiva

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 4170

Ni nakon brojnih sastanaka šest probosanskih političkih partija (SDA, Stranka za BiH, SBB, DF, SDP i PDA) i potpisivanja Deklaracije o zajedničkoj budućnosti svih građana Srebrenice, još se ne nazire jedno ime kandidata za načelnika općine.

Sve do prije desetak dana govorilo se o potencijalnim kandidatima Ćamilu Durakoviću, bivšem načelniku Hamdiji Fejziću, aktuelnom zamjeniku načelnika, i Aliji Tabakoviću, delegatu u Vijeću naroda Narodne skupštine Republike Srpske.

Nezvanično saznajemo da su načelničku kandidaturu istaknuli Begija Smajić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, Nedib Smajić, aktuelni predsjednik Skupštine općine Srebrenica, i nekadašnji ministar i zastupnik Sadik Ahmetović.

Probosanske političke partije u Srebrenici složne su da podrže jednog kandidata za načelnika općine, ali nikako da se dogovore koga. Saznajemo da će neki kandidati, ako ne dobiju jedinstvenu podršku šest političkih partija, izaći na izbore kao nezavisni kandidati za načelnika.

Stav je svih političkih partija da načelnički kandidat ne može biti osoba koja sa porodicom ne živi u Srebrenici ili koja je napustila ovaj grad. Postoji i stav da neće prihvatiti nametnutog kandidata stranačkih centrala.

(Avaz.ba)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.