Šestogodišnjem Vedadu potrebna pomoć *Arhiva

Svi koji žele sudjelovati u Vedadovom liječenu mogu pozvati humanitarni broj 090291010 i donirati 2 KM.

HumanostIlijaš

Šestogodišnjem dječaku Vedadu Avdagiću iz Lješeva kod Ilijaša potrebna je pomoć. Premda još uvijek čeka na zvaničnu dijagnozu, ljekari u istanbulskoj klinici Acibadem na osnovu dosadašnjih nalaza vjeruju da mu mogu pomoći.

Vedad od rođenja ima usporen psihomotorni razvoj. Kada je imao dvije i po godine dobio je varicelu (vodene ospice), što je izazvalo upalu mozga. Od tada on često pada u neku vrstu kome, koja ostavlja teške posljedice. Vedad ne hoda i ne govori.

„Često smo u bolnici. Naš Vedad je svaki put životno ugrožen a njegov oporavak uvijek iznova neizvjestan i sa posljedicama“, rekla je Vedadova majka Azra Avdagić.

S obzirom da u BiH ne postoje uslovi za liječenje ove vrste pacijenata, porodica Vedadovo liječenje mora nastaviti u Turskoj, za šta im je potreban novac.

„Tamošnje ljekari smatraju da je Vedad težak pacijent, ali svi se nadamo da mu možemo pomoći. Ima nada da za početak zaustavimo epileptične napada, a poslije toga možda se Vedad počne i kretati“, kaže majka Azra, koja se nada izlječenju sina.

Krajem novembra Vedad ponovo putuje u Tursku kada bi mogao dobiti i zvaničnu dijagnozu oboljenja. Svi koji žele sudjelovati u Vedadovom liječenu mogu pozvati humanitarni broj 090291010 i donirati 2 KM.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.