Sigurnosti učenika u saobraćaju: Sastanak Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i Ministarstva saobraćaja KS *Arhiva

Info: Aktivni članci 347, Arhivirani članci 4695

12.04.2019. godine u kabinetu ministra Štete predstavnici Vijeća roditelja KS Jasminka Kalmar, Selma Lučkin i Hamdija Šetić razgovarali su sa ministrom i njegovim saradnicima o problemima sa kojima se susreću učenici i njihovi roditelji po pitanju javnog gradskog prijevoza i sigurnosti učesnika u saobraćaju u Kantonu Sarajevo.

Ministru su dostavljene sve informacije prikupljene od koordinacija vijeća roditelja po općinama a koje su sačinjene na osnovu primjedbi dostavljenih od vijeća roditelja škola.

Dogovoren je način saradnje između između ovog ministarstva i Vijeća roditelja kako bi riješavanje ovih problema bilo što uspješnije u interesu što boljeg prijevoza za učenike do škola i što veće sigurnosti učenika u saobraćaju.

Upravni odbor vijeće roditelja Kantona Sarajevo je podržao inicijativu Ministarstva saobraćaja o uvođenju jedinstvene karte za javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, kako bi se olakšalo korištenje javnog prijevoza svim korisnicima.

Vijeće roditelja KS@Facebook

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.