Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u – Polusatni štrajk upozorenja 16. jula *Arhiva

BiH

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je da će polusatni štrajk upozorenja biti održan 16. jula u vrijeme pauze u toku radnog dana (tj. od 10.30 do 11.00 sati), a ne kako je prvobitno bilo odlučeno 17. jula.

Kako ističu u saopćenju za javnost Odluka o organiziranju polusatnog štrajka upozorenja izmijenjena je 12. jula ove godine, na vanrednoj sjednica Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u.

Navode da „razlog za promjenu dana održavanja polusatnog štrajka upozorenja Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u jeste što je Sindikat doktora medicine i stomotologije KS najavio štrajk upozorenja za isti dan i u isto vrijeme“.

– Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u promijenio je dan održavanja polusatnog štrajka upozorenja s obzirom da članovi tog sindikata imaju različite interese i zahtjeve prema Vladi KS, u odnosu na interese i zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije KS – navodi se.

Podsjećaju da će polusatni štrajk upozorenja biti održan u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata (u vrijeme pauze u toku radnog dana) izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni. Razlozi i ciljevi polusatnog štrajka upozorenja su, kako se navodi, neizmijenjeni. 

Autor članka je E.R. sa 5 aktivnih i 1 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email klixweb@gmail.com.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.