Sine, imam jednu želju kada me budeš zakopavao u mezar obrati pažnju na ovo

ExtraZanimljivosti

Živa istina, koju nažalost malo ljudi shvata…

Jedan čovjek je želio upozoriti svoga sina da ne bude pohlepan za dunjalukom, nego da se sprema za smrt koja će mu zasigurno doći – kada će sve ostaviti iza sebe.

Kada mu se smrt približila, napisao je svome sinu jedno pismo i rekao mu:

– “Sine moj, imam jednu želju.

Kada me budeš zakopavao u zemlju, želim da imam čarape na sebi. I evo ti ovo moje pismo ali ga ne …otvaraj osim kad ti bude jako teš…ko u životu.”

Kada je otac preselio na ahiret dužnost je bila na sinu da ukopa svoga oca sa čarapama na nogama.

Tako se zaputio imamu koji je bio zadužen za ukopavanje mrtvih i rekao mu da njegov otac želi biti zakopan sa čarapama na nogama.

Ovaj imam mu je to odmah odbio rekavši da se to krši sa vjerskim propisima. Nakon toga, razočaran, otišao je kod drugog imama ali mu je i ovaj rekao istu stvar.

Tada ga je panika počela hvatati, njegov otac još nije zakopan a vrijeme prolazi, šta da radi. Bilo mu je toliko teško da nije znao kako da postupi pa je odlučio da već sada otvori ono pismo koje mu je otac ostavio.

Kada je otvorio pismo vidio je da tamo piše: “Sinko moj, vidiš… čak ni čarape nisam mogao ponijeti sa sobom u grob.”

Nakon toga je sin počeo razmišljati: sve za što se borimo na ovom svijetu, sav imetak, svo bogatstvo – ništa od toga ne možemo ponijeti sa sobom u kabur, pa čak ni par čarapa.

Tada je shvatio da treba da se bori za ono što može ponijeti sa sobom u kabur – a to su dobra djela…

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.