BiHIlijaš

Situacija iz dana u dan sve bolja: U protekla 24 sata potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo

U Kantonu Sarajevo evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata.

To su rezultati testiranja 218 uzorka, prikupljenih od 08. do 12. septembra ove godine, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od ovog broja novozaraženih, njih 13 odnosno 65 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od posljednjeg izvještavanja, potvrđen je oporavak 21 osobe, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo smanjen na 297 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalaze 23 pacijenata, od kojih dva koriste potporu respiratora pri disanju.

Nije bilo otpuštenih pacijenata sa ovog bolničkog liječenja.

Na sreću nije bilo ni smrtnih slučajeva, pa je ukupni broj smrtnih ishoda uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID – 19 i dalje 74.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 684 osobe.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza novim koronavirusom kod 4.276 osoba, dok su do sada ukupno oporavljene 3.905 osoba.

Povezani članci

Back to top button