Sjajne stonoteniske vijesti iz Viteza i Beograda *Arhiva

IlijašSport

Proteklog vikenda u Vitezu je odigran baraž meč za popunu Premijer lige za muške između STK ” CM ” – Vitez i STK ” Hašim Spahić ” – Ilijaš. Izvanrednom igrom naša ekipa je meč dobila sa 4:1 čime je zadržala premijerligaški status i u ovoj sezoni. Za našu ekipu su nastupali Mirnes Čustović, Hamza Kamenjaš i Dino Čustović.

Moramo istaći da je naš Dino Čustović odigrao oproštajni  meč za naš klub  i od ove sezone je trener i igrač u STK ” Spin 2012 ” iz Sarajeva.   Dino je u proteklih 13 godina  dao veliki doprinos  kao  igrač a u posljednjih 5 godina i kao trener i igrač na čemu mu se iskreno zahvaljujemo i želimo puno sreće na novom stonoteniskom projektu.

REZULTAT:

Ivan Bobaš- Mirnes Čustović 3:1, Igor Stjepić- Hamza Kamenjaš 2:3, Marko Bobaš- Dino Čustović 0:3, dubl. Bobaš I./ Stjepić I.- Čustović D./Kamenjaš H.2:3 i Igor Stjepić- Mirnes Čustović 0:3.

Moramo istaći izvanrednu igru našeg najmlađeg igrača petnaestogodišnjeg Hamze Kamenjaša koji je iznenađujuće u drugom meču savladao iskusnog Igora Stjepića iako je gubio 2:1 u setovima čime je otvorio put našoj pobjedi i opstanku u Premijer ligi.

5ba8b21ac767f

Kao šlag na tortu proteklog vikenda došla je vijest iz Beograda sa velikog međunarodnog turnira u stonom tenisu koji je organizovan od strane svjetske stonoteniske federacije ITTF-a na kojem su uzeli učešće najbolji igrači i igračice iz cijelog svijeta, da je naša Harisa Mešetović sa svojom partnericom iz reprezentacije Marijom Gnjatić iz Prijedora osvojila bronzanu medalju u dublu što predstavlja jedan od najvećih uspjeha BH stonog tenisa na ITTF turnirima. Naime nakon pobjede nad češkim parom u polufinalu naše igračice su za ulazak u finale poražene od pobjednica turnira para iz Kine, obavještavaju iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš .

Izvor: RadioIlijaš

Autor članka je Redakcija sa 145 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.