Skupština KS danas odobrava 37 miliona KM za pomoć privredi

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Skupština KS danas će održati III online nastavak 25. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će biti razmatrana Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevskasehara.ba.

Nakon nastavka sjednice u 10:00 sati održat će se online 27. redovna radna sjednica Skupštine Kantona na kojoj će biti razmatrana brojna zastupnička pitanja, inicijative i odgovori.

Pred zastupnicima je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu (hitni postupak) kao i Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu (hitni postupak) a predviđeno je izdvajanje 37 miliona KM za pomoć privrednim subjektima za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusa. Poslodavci s područja KS pozvali su zastupnike da podrže ove izmjene.

Skupština KS danas bi trebala usvojiti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju (hitni postupak) a kojim je predviđeno produžavanje roka završetka studija predbolonjskih studenata. Sadašnji rok je 30. septembar, a predloženo je produženje do 30. septembra 2022. godine. Na dnevnom redu su i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o udžbenicima u Kantonu Sarajevo, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju-skraćeni postupak; Nacrt Zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu.

Bit će razmatran Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu za period od 01.01. do 31.12.2019. godine.

Na dnevnom redu su i brojni izvještaji o poslovanju kantonalnih institucija i preduzeća.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.