Skupština TVSA smijenila članove Nadzornog odbora

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Skupština Televizije Sarajevo (TVSA) smijenila je večeras članove Nadzornog odbora tog javnog preduzeća te imenovala vršioce dužnosti. Na taj način, izvršene su pripreme za smjenu Uprave televizije na čelu s direktoricom Duškom Jurišić, a što je proteklih dana i najavljivano.

U odbranu Duške Jurišić stale su brojne javne ličnosti, intelektualci, novinarska udruženja te neke stranke, ističući da se smjena Jurišić odigrava u režiji SDA.

Jurišić je danas za “Avaz” kazala kako su razlozi navedeni u obrazloženju Skupštine TVSA potpuno protuzakoniti i paušalni.

– Kažu da je NO opstruirao rad Skupštine preduzeća. To je paušalna ocjena kao i da NO nije reagirao po inspekcijskim nadzorima koji su ovdje bili tokom pandemije koronavirusa. Umjesto da inspekcija reagira na 5.000 protuzakonitih otpuštanja s posla građana KS, dolazi na TVSA da provjeri evidenciju o dolasku uposlenika na posao! Apsudrne stvari, kafkijanski procesi – kazala je Jurišić.

Navela je i da ne zna za navodne krivične prijave protiv nje, koje je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak naveo kao jedan od razloga za smjenu.

– Za krivične prijave ne znam ali postoji mogućnost insinuacija. Danas svako može podnijeti krivičnu prijavu protiv bilo koga. Hoću da vjerujem da je predsjednik KO SDA Fikret Prevljak napravio lapsus i da je možda mislio na prekršajne, za koje također ne vidim razloge – kazala je Jurišić.

Izvor:  ilijas.net / Avaz.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.