Slijede nam izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica Općine Ilijaš *Arhiva

Aktivni članci 731 od 753, Arhivirani članci 2404 od 2419

Obavještavamo sve građane Općine Ilijaš da nam slijede izbori za članove Savjeta 14  mjesnih zajednica na području Općine Ilijaš, a koji bi se mogli odžati u narednom mjesecu maju, što nagovještava i 7. tačka dnevnog reda sjednice OV  Ilijaš koja je zakazana za četvrtak 30. aprila.


7. Prijedlog Odluke o uslovima, načinu kandidiranja, održavanju izbora, dodjeli mandata u mjesnim zajednicama i razrješenju predsjednika i članova Savjeta mjesnih zajednica;


Svi građani koji žele učestvovati na predstojećim izborima moraju ispunjavati nekoliko uslova:

1. Da su upisani u izvod iz biračkog spiska mjesne zajednice za koju se kandiduju;
2. Da su predloženi od :
a. Zbora građana mjesne zajednice, ili
b. Zbora građana podružnice, ili
c. Grupe građana mjesne zajednice koju čini najmanje 15 građana, ili
d. Na osnovu prikupljenih 15 potpisa građana kao neovisni kandidat ;

O biračkim mjestima u svim mjesnim zajednicama kao i vremenu održavanja izbora te rokovima za prijave kandidata u narednim sedmicama građani bi trebali  biti obaviješteni putem oglasnih ploča i web stranice Općine Ilijaš. Nacrtom budžeta za 2019. godinu za sprovođenje ovih izbora planirana su sredstva od 13 000 KM.

5cb0df6b71dc2

Ukoliko ste upisani u Centralni birački spisak i imate prebivalište u Ilijašu, imate mogućnost da se kandidujete za člana savjeta mjesne zajednice u kojoj imate prebivaliste i na taj način utičete na unaprijeđenje kvaliteta života u vašoj mjesnoj zajednici.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.