Slijedi li raspad Udruženja logoraša Ilijaša nakon novoizabranog rukovodstva *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 4439

Na izbornoj Skupštini Udruženja logoraša Ilijaš održanoj 26. 04. 2019. u Ilijašu, izabrano je novo rukovodstvo te je dosadašnjeg predsjednika udruženja Mehu Orića zamijenio Halid Masnopita inaće dosadašnjeg predsjednika Skupštine Udruženja. Mjesta su razmjenjena te se vladavina nastavlja. Moramo napomenuti da je Orić izabran za predsjednika Skupštine što ga i dalje ostavlja na jednoj od najjačih pozicija  u Udruženju.

Negodovanje oko izbora predsjednika osjetilo se tokom Skupštine te su neki članovi  po završetku nagovijestili da je konačno vrijeme da se osnuje Udruženje  koje će da zastupa logoraše u pravom smislu te riječi.

Skupština ovog Udruženja održana je po Statutu, mada je uobičajena praksa da se imena novoizabranih dogovore dosta prije Skupštine. Nije izuzetak  niti je nepoznanica kako se te stvari rješavaju. Obavijeni velom tajni, skupštine se održavaju iza zatvorenih vrata  a sredstva se ne biraju kada su u pitanju ljudi u upravnim odborima te na drugim pozicijama u Udruženju.

Slabo da smo vidjeli aktivnosti ovog te nekih drugih udruženja osim polaganja cvijeća na spomen obilježja te poneka neplanirana sjedaljka kako bi se utrošila sredstva koja Općina dodjeljuje svim logorašima, a što se desilo sa ovim udruženjem gdje je i napravljen dogovor oko imena izabranih na večerašnjoj skupštini, iako ta i mnoge druge sjedaljke nikada zvanično ne budu prikazane u rashodima.

Bili smo svjedoci pri izboru u nekim drugim udruženjima gdje su imena dogovorena prije zvaničnog početka Skupštine.  Stranački materijali su uvijek dobrodošli te se biraju podobni ljudi.

U svakom slučaju novoizabranom rukovodstvu želimo mnogo uspjeha u radu a logorašima puno sreće u ostvarivanju svojih prava za koja bi Udruženje trebalo  da se bori jer mu je to glavni cilj osnivanja, polaganje cvijeća, očigledno je glavna djelatnost dok se veliki broj logoraša bori sa biroktratijom kako bi ostvarili svoja zakonska prava.

5cc37d289cd18 5cc37d2ca5241 5cc37d305fb64

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.