Sljedećih dana pljuskovi i blagi pad temperatura *Arhiva

BiH

U Hercegovini će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti.

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na krajnjim sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na širem području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

U subotu se u Hercegovini opet očekuje pretežno sunčano vrijeme, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti.

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jači pljuskovi su najizgledniji u Krajini i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera, a na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom biti između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U nedjelju će na jugu biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i jakih pljuskova.

Vjetar će biti slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje od 28 do 32 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno s pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.