Slučaj GS: Ako nećete s njima DF vam ‘otme’ stranku samo da nije sam sa SDA

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Ma koliko mediji bliski SDA i Demokratskoj fronti pokušavali opravdati ostanak DF-a u ‘zelenoj koaliciji’ teško im polazi za rukom, jer glasači i dalje osjećaju izdaju Željka Komšića, jer su vjerovali da s DF-om donosi promjenu.

Upravo se zbog ove činjenice da ne bi ostao sam u zagrljaju sa SDA i dešava unutarstranački sukob (zakuhan u DF-u) u Građanskom savezu, čiji je predsjednik Nihad Čolpa jasno i glasno rekao NE odlasku u koaliciju sa SDA. Posebno je DF zaboljela činjenica da sve više članstva DF-a prelazi iz DF-a u GS, pa se preko Reufa Bajrovića pokušao napraviti puč i smijeniti Čolpa.

Na imaginarnom kongresu s kojeg nema niti jedne fotografije na čelo GS-a imenovan je Muhamed Fazlagić, dosadašnji sekretar GS-a. Kongres nije sazvan od strane Predsjedništva stranke i automatski je nevažeći. No, pravne konsekvence će tek nastati. Svakako i da prijetnje Željkom Bakalarom, predsjednikom CIK-a nisu urodile plodom, a već su poslani dopisi prema CIK-u da se svaka promjenu ili zahtjev za njom mora kontaktirati i Nihad Čolpa.

Prijetnje koje su upućivane rukovodstvu GS-a ostale su zabilježene, a oni koji su imali namjeru prijeći u ovu stranku i dalje su u toj namjeri.

S obzirom da im je ponestalo argumenata zbog čega su napravili ovakvo političko smeće na bh. sceni povukli su i kartu „posvađaj pa vladaj“.

Tako se iščuđavaju zašto je Avaz dao podršku Čolpi, koji ima saradnju s Elmedinom Konakovićem, kao da je Konaković sam vrag. Tu upadaju u zamku. DF je ušao u vlast sa SDA, nacionalnom strankom koja je po programu daleko od onoga što je DF govorio pred izbore. Ulazeći sa SDA krenuše u vlast i s omraženim HDZ-om i SNSD-om, čiji lideri se takmiče u omalovažavanju BiH, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Pri tome ih Dragan Čović i ne priznaje za partnere. Zato je važno imati nekog poput GS-a da se možeš braniti da nisi ti sam. Nije njima stalo do političke pozicije GS-a niti budućnosti stranke. Valja se opravdati pred biračima koji su svoj glas povjerili ‘ljevici’, koja sve vrijeme radi u interesu ‘desnice’.

Vrijedi i citirati Čolpu: „Za kratko vrijeme, koliko se bavim politikom, vidio sam svakakve pojedince i pojave, ali da neko bude jednokratna igračka u rukama moćnika i da sam sebe proglasi predsjednikom stranke pored hiljade vrijednih članova GS-a širom BiH, to nisam ni sanjao da mogu doživjeti. Zaista otužan čin”.

Ima još jedan tužniji. Kad vidite da ne može niže, a vi ipak krenete ka dnu dna.

PATRIA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.