Služba za zapošljavanje KS i UNDP potpisali Memorandum o saradnji *Arhiva

Ukupna vrijednost grant sheme je 1,4 miliona KM.

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Nermin Pećanac i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov potpisali su danas u Sarajevu memorandum o saradnji.

Tim memorandumom ozvaničeni su zajednički napori u podršci mladim poduzetnicima u Kantonu Sarajevo, što je dio aktivnosti podržanih projektom “Bolja uprava za brži ekonomski rast (EGG)”, koji finansira Vlada Norveške.

Khoshmukhamedov je naveo da će prva aktivnost u skladu s potpisanim memorandumom biti podrška za oko 80 mladih poduzetnika u Kantonu Sarajevo koji će proći specijalizirane seminare.

– Najboljih 55 učesnika seminara će dobiti finansijsku podršku od oko 15.000 KM za započinjanje biznisa – precizirao je Khoshmukhamedov.

Pećanac je izjavio da će Služba za zapošljavanje KS sufinansirati dio plate tih mladih poduzetnika sa po 600 KM mjesečno u toku 12 mjeseci, za šta je osigurano 396.000 KM.

– Sva podržana preduzeća tokom prve godine dobit će mentorstvo i stručnu savjetodavnu pomoć – dodao je Pećanac.

Ukupna vrijednost grant sheme je 1,4 miliona KM.

Izvor: TVSA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.