Snijeg najavljen i za dane vikenda

Redakcija 14. jan 2021 ID: 8511

Nije neobično da snijeg padne usred januara. Ipak, u Bosni i Hercegovini, stvari znaju biti drukčije – ako poduzeća zadužena sa čišćenje prometnica nemaju ljudstvo ni tehničke kapacitete onda se desi kolaps.

Marketing
Ovdje možete postaviti vaš sadržaj u vidu promo članka, najave, oglasi i sl. Sadržaj može biti multimedijalnog karaktera, foto, video i dr. Za više informacija posjetite i našu Facebook stranicu ovdje ili nas kontaktirajte na 062-118-465.

Naslovi poput onoga da su gužve nastale jer je kamion popriječio put, dio su ovdašnjeg zimskog saobraćajnog života.

Vozače i pješake iz Komunalnog poduzeća Rad pozvali su na oprez prilikom kretanja, a Zimska služba ovog kantonalnog poduzeća će za vrijeme najavljenih niskih temperatura forsirati, kako kažu, “mokri postupak” koji sprečava nastanak poledice na temperaturama i nižim od – 25 °C.

Gužve u saobraćaju su cijelu godinu, u Sarajevu – bila kiša ili snijeg – uvijek su gužve. Mislim da u državi nema poduzeća koje ima ovoliku organizaciju kao što mi imamo”, kaže Dževad Kobiljak, rukovodilac zimske službe KJKP RAD.

Kad je o vremenu riječ, u nastavku sedmice najavljene su jako niske temperature koje će dostizati i do – 15 °C. Padavine su u postepenom slabljenju od poslijepodne na sjeveru i sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

Prestanak padavina kasnije će se širiti i prema ostatku zemlje, pa bi veče u većini zemlje trebala biti mirna. Pljuskovi snijega pratit će nas u danima vikenda. Iako se nad našim područjem gura polje povišenog tlaka zraka, po visini i dalje će kružiti vlažan i nestabilan zrak pa upadu tog zraka destabilizirat će atmosferu”, navodi Sladić.

Tokom dana objavljivani su snimci prepriječenih kolona, saobraćajnih nezgoda. Većina putnih pravaca gdje je snijeg u kratkom roku napadao, bilo je blokirano ili je saobraćj bio otežan. I ekipe banjalučke zimske službe su angažovane i čiste saobraćajnice, a vozači se mole da vožnju prilagode uslovima na putu i budu oprezni jer se zbog trenutnih temperatura snijeg zadržava na kolovozu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 14. jan 2021 @22:44 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2101-142244-8511 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button