Socijalni radnici KS traže da budu prioritet prilikom vakcinisanja

Redakcija 7. apr 2021 ID: 13444
Vaša reklama ovdje
062-118-465
Vaša reklama ovdje
062-118-465

Asocijacija socijalnih radnika Kantona Sarajevo smatra da uposlenici u ustanovama socijalne zaštite, nakon zdravstvenih radnika koji su najizloženiji i najviše brinu za oporavak oboljelih, trebaju imati prioritet prilikom vakcinisanja protiv COVID -19 jer se brinu o socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

“Kontaktirali smo nadležne institucije da uzmu u obzir navedene činjenice i omoguće prioritetno vakcinisanje uposlenim u svim ustanovama socijalne zaštite, ne samo ustanovama za smještaj osoba treće životne dobi jer su svi uposlenici koji rade s korisnicima socijalne zaštite izloženi riziku od zaraze”, naglašeno je.

Kako navode u saopćenju za javnost, od početka pandemije COVID-19 sve ustanove socijalne zaštite radile su i pružale usluge korisnicima koji su se obratili za pomoć.

“Nijednog trenutka ustanove socijalne zaštite nisu prestajale raditi, iako su uposlenici bili izloženi zarazi. Istovremeno, niko nije istakao trud i rad uposlenih u ustanovama socijalne zaštite tokom godinu dana rada u otežanim okolnostima. Činjenica je da pandemija još traje, a socijalni i drugi stručni radnici nastavljaju rad u otežanim okolnostima i izloženi su povećanom riziku od zaraze”, ističe se.

Asocijacija socijalnih radnika Kantona Sarajevo je strukovno udruženje koje okuplja više od stotinu socijalnih radnika iz vladinog i nevladinog sektora, predstavnika akademske zajednice iz oblasti socijalnog rada i studenata sa Odsjeka za socijalni rad. Njihova misija je promovirati socijalni rad kao profesiju i raditi na unaprjeđenju statusa socijalnih radnika i uslova u kojima rade te općenito socijalnih usluga.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 7. apr 2021 @11:49 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-071149-13444 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button