Solakovići mjesec dana bez vode, rezervoari prazni *Arhiva

Ilijaš

Stanovnici ovog Ilijaškog sela već mjesec dana su bez vode koja je neophodna za normalan život. Naime ovo selo ima dvije vode kako saznajemo od naših izvora a trenutno nema vode na česmama u kući. Oba bazena su prazna.

Prijeratna voda je takođe zakazala, bazen je prazan kao i nova mreža koja je urađena  uz pomoć Općine Ilijaš. Novac je uložen u izgradnju bazena koji se napaja svojim izvorom što se ispostavilo da kako nam neki mještani prenose  voda bježi, jednostavno je nema. Uvijek imamo problema sa manjkom vode, posebno  u zimskom periodu.-prenose nam mještani ovog naselja.

Čitavo selo se snalazi i donosi vodu odakle ko stigne. Teško je posebno sad u ovim zimskim danima, djeca idu u školu, ljudi na posao a vodu nemamo.

Problem sa vodom u Solakovićima bi se privremeno mogao rješiti kada bi se dovozile cisterne sa vodom kako bi se punili bazeni. Molimo nadležne i predsjedavajućeg savjeta mjesne zajednice da građanima obezbjede osnovno, vodu.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.