Solakovići: Radovi započeti i ostavljeni da čekaju zimu *Arhiva

Info: Aktivni članci 561, Arhivirani članci 4683

Na poziv nekoliko mještana Solakovića u  MZ Ljubina vezano za put koji je višegodišnji problem ovog mjesta uputili smo se na lokaciju i zatekli nedovršene radove saniranja ovog odrona. Inače odron i oštećenje na putu prouzrokovano je osjelinom zemljišta koje su izazvale poplave prije nekoliko godina.

Put je saniran u više navrata ali bezuspješno, svaki put bi ta sanacija popustila i stvorila dalje pucanje tla.

Izvođač radova je  TB Inženjering iz Breze. Firma koja izgleda neče moći završiti započeto iako je istoj dodjeljen ugovor za realizaciju ovih radova u vrijednosti od oko 48.617,45 KM sa zaključenim ugovorom 16.5.2018. godine.

Ovom prilikom molimo nadležne da bar pokušaju putem svojih službi riješiti ili završiti započeto prije zime, veliki broj djece iz Solakovića ide u školu a zbog trenutnog stanja minibus ne saobraća do Solakovića jer je rizično voziti zbog stanja puta. Takođe nezvanično saznajemo da će ukoliko se ovo ne riješi djeca kolektivno odbiti da pohađaju nastavu do zvaničnog rješenja probema.

Strmi put ionako sam od sebe nikakav tokom poplava uništen je, rizičan je bio i prethodno zbog velikog stepena nagiba i oštrih krivina. Trenutno stanje je nesigurno kako za saobraćaj tako i za obližne kuće ukoliko dođe do obilnijih padavina, kiše ili snijega. Na slikama ispod možete vidjeti o čemu se radi .

Dokumenti:

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.