Solakovići: Radovi započeti i ostavljeni da čekaju zimu *Arhiva

Ilijaš

Na poziv nekoliko mještana Solakovića u  MZ Ljubina vezano za put koji je višegodišnji problem ovog mjesta uputili smo se na lokaciju i zatekli nedovršene radove saniranja ovog odrona. Inače odron i oštećenje na putu prouzrokovano je osjelinom zemljišta koje su izazvale poplave prije nekoliko godina.

Put je saniran u više navrata ali bezuspješno, svaki put bi ta sanacija popustila i stvorila dalje pucanje tla.

Izvođač radova je  TB Inženjering iz Breze. Firma koja izgleda neče moći završiti započeto iako je istoj dodjeljen ugovor za realizaciju ovih radova u vrijednosti od oko 48.617,45 KM sa zaključenim ugovorom 16.5.2018. godine.

Ovom prilikom molimo nadležne da bar pokušaju putem svojih službi riješiti ili završiti započeto prije zime, veliki broj djece iz Solakovića ide u školu a zbog trenutnog stanja minibus ne saobraća do Solakovića jer je rizično voziti zbog stanja puta. Takođe nezvanično saznajemo da će ukoliko se ovo ne riješi djeca kolektivno odbiti da pohađaju nastavu do zvaničnog rješenja probema.

Strmi put ionako sam od sebe nikakav tokom poplava uništen je, rizičan je bio i prethodno zbog velikog stepena nagiba i oštrih krivina. Trenutno stanje je nesigurno kako za saobraćaj tako i za obližne kuće ukoliko dođe do obilnijih padavina, kiše ili snijega. Na slikama ispod možete vidjeti o čemu se radi .

Dokumenti:

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.