Spomenik Šehidima MZ Dragoradi i poginulim borcima 126 BBR – Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 622, Arhivirani članci 4683

Izgradnja spomen – obilježja šehidima i poginulim borcima u Dragoradima privela se kraju. Za finansiranje ovog projekta Općina Ilijaš izdvojila je 32.965,52 KM.

Na spomen – obilježju  ispisana su imena šehida i poginulih boraca koji su poginuli na ilijaškom ratištu.

Idejni projekat spomen – obilježja uradila je firma “Holding GPB” d.o.o. iz Visokog. Izvođač radova je “GH” d.o.o. Sarajevo – Ljubina, a za nadzor bila je zadužena firma  Institut za građevinarstvo “IG” Banja Luka.

Ideja za izgradnju ovog obilježja javila se 2015. godine od strane inicijativnog odbora i Nijaza Medića. Kako saznajemo u razgovoru sa Nijazom Medićem i Nerminom Hodžbom radovi će biti završeni u nekoliko narednih dana. Danas je položeno cvijeće ispred  Prve čete Dragoradi  i proučen jasin.

Službeno otvorenje očekuje se na proljeće.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.