Sportsko streljaštvo stiglo u Podlugove *Arhiva

Info: Aktivni članci 333, Arhivirani članci 4695

Na poziv mladih Podlugova, juče je ekipa Udruženja strijelaca „20. juni ‘92.“ – u satavu CIS Hasib Mušinbegović i CIS Mustafa Alibegović, izvela edukaciju i takmičenje sa mladima Podlugova u Općini Ilijaš.

Na inicijativu gospodina Almira Špiodića i poziv gospodina Asmira Salihovića, a povodom Dana državnosti i sjećanja na heroje Mehu Porobića  i Hašima Spahića – izvršena je edukacija u rukovanju i gađanju zračnom puškom, kojoj je pristupilo 49 osoba, uglavnom dječaka i djevojčica.

Asistenciju instruktorima su pružili i Fikret Hamidić i Alija Karavdić.

Uprkos očekivanoj kiši, entuzijazma  nije nedostajalo. Najbolje rezultate postigili su Salihović Adem, Kapo Emrah i Jusupović Muhamed. Dobili su zaslužne nagrade – knjigu „Operacija Vlašić“.  Oni će u finalu Turnira u streljaštvu 25. novembar – Dan državnosti RBiH, predstavljati svoje Podlugove, u Gornjem Moštru, 24. 11. 2018. godine.

U znak zahvalnosti za okupljanje djece i omladine, gospodinu Asmiru Salihoviću je uručena Monografija stradalih pripadnika Armije RBiH 1992.–1995. „33.055 ZA DRŽAVU…“, inicijatoru proširenja saradnje i na Podlugove, Almiru Špiodiću, uručena je knjiga srednja Bosna „Na razmeđu milenija“.

Hvala svima za veliki doprinos uspješnosti ove sportske aktivnosti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.