Sportsko streljaštvo stiglo u Podlugove *Arhiva

Ilijaš

Na poziv mladih Podlugova, juče je ekipa Udruženja strijelaca „20. juni ’92.“ – u satavu CIS Hasib Mušinbegović i CIS Mustafa Alibegović, izvela edukaciju i takmičenje sa mladima Podlugova u Općini Ilijaš.

Na inicijativu gospodina Almira Špiodića i poziv gospodina Asmira Salihovića, a povodom Dana državnosti i sjećanja na heroje Mehu Porobića  i Hašima Spahića – izvršena je edukacija u rukovanju i gađanju zračnom puškom, kojoj je pristupilo 49 osoba, uglavnom dječaka i djevojčica.

Asistenciju instruktorima su pružili i Fikret Hamidić i Alija Karavdić.

Uprkos očekivanoj kiši, entuzijazma  nije nedostajalo. Najbolje rezultate postigili su Salihović Adem, Kapo Emrah i Jusupović Muhamed. Dobili su zaslužne nagrade – knjigu „Operacija Vlašić“.  Oni će u finalu Turnira u streljaštvu 25. novembar – Dan državnosti RBiH, predstavljati svoje Podlugove, u Gornjem Moštru, 24. 11. 2018. godine.

U znak zahvalnosti za okupljanje djece i omladine, gospodinu Asmiru Salihoviću je uručena Monografija stradalih pripadnika Armije RBiH 1992.–1995. „33.055 ZA DRŽAVU…“, inicijatoru proširenja saradnje i na Podlugove, Almiru Špiodiću, uručena je knjiga srednja Bosna „Na razmeđu milenija“.

Hvala svima za veliki doprinos uspješnosti ove sportske aktivnosti.

TAGOVI:
/
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.