Spremni poticaji za više od 300 zanatlija iz KS

Redakcija 7. maj 2021 ID: 15536

Na osnovu Uredbe o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na poticajna sredstva za očuvanje i razvoj tradicionalnih i starih zanata/obrta, a nakon provedenog postupka, Komisija je utvrdila prijedlog liste podnosilaca zahtjeva/prijava koji ispunjavaju uvjete i prijedlog liste podnosilaca zahtjeva/prijava koji ne ispunjavaju uslove, te su shodno navedenom, danas objavljeni preliminarni rezultati ovog Javnog poziva.

Rezultati su objavljeni na Oglasnoj ploči u zgradi Kantona Sarajevo i web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

– Komisija je nakon provedenih postupaka obrade Javnog poziva predložila preliminarnu listu od 315 obrtnika/zanatlija koji ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva, dok su 74 prijave obrtnika/zanatlija odbijene, jer ne ispunjavaju uvjete Javnog poziva – kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Dodao je da je rok za prigovore na ovu listu otvoren 15 dana od dana objavljivanja rezultata.

– Po isteku roka za prijavu eventualnih prigovora i rješavanja po istima, moja obaveza je da donesem Odluku kojom će se utvrditi konačna lista obrtnika/zanatlija, kao i visina poticajnih sredstava. Nakon toga odobrena sredstva uplatit ćemo na dostavljene račune obrtnika/zanatlija – istakao je Delić.

Javni poziv za poticaj razvoja i očuvanja tradicionalnih zanata/obrta objavljen je na web stranici Ministarstva 19. februara.

Rok za podnošenje zahtjeva bio je 30 dana, a u tom periodu pristiglo je ukupno 389 zahtjeva/prijava.

Predviđena sredstva za realizaciju ovog Javnog poziva iznose 250.000 KM, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 7. maj 2021 @8:46 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-070846-15536 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button