“Spust niz Guber” i ove godine usrećio mnoge srebreničke mališane

U Srebrenici je održana manifestacija “Spust niz Guber” koja već tradicionalno uveseljava srebreničke i mališane iz susjednih gradova. Ovogodišnje takmičenje održano je u četiri kategorije, a posjetioci su se takmičili i u pravljenju Snješka Bijelića.

Redakcija 21. jan 2021 ID: 8871

Snježne padavine prethodnih dana obradovale su najmlađe stanovnike Srebrenice i okolnih gradova i stvorile idealne uslove za održavanje ovogodišnjeg spusta niz Guber.

Marketing
Ovdje možete postaviti vaš sadržaj u vidu promo članka, najave, oglasi i sl. Sadržaj može biti multimedijalnog karaktera, foto, video i dr. Za više informacija posjetite i našu Facebook stranicu ovdje ili nas kontaktirajte na 062-118-465.

MIRSADA OMAROVIĆ

Ovdje sam učestvovala u sankanju. Bilo nam je baš prelijepo. Ovdje sam došla sa svojim drugaricama i sve tri smo učestvovale. Voljela bih da se snijeg još malo zadrži da se ne istopi, jer je ovo djeci najljepše godišnje doba, jer mogu da se druže i da se sankaju“.

NEMANJA ĐOKIĆ

Ovdje sam došao da se zabavimo i tu sam se sankao. Sada ću sa svojim drugarima da pravim Snješka Bjelića. Nadam se da će i sljedeće godine biti ovako”.

Dječiji entuzijazam dijele i roditelji koji su prezadovoljni organizacijom ovog događaja. Lokalne institucije žele da promovišu turizam kao jednu od glavnih razvojnih grana pa je sve više manifestacija ovakvog tipa u toku cijele godine.

MLADEN GRUJIČIĆ, načelnik Općine Srebrenica

Radimo intezivno na šetalištu Banje Guber, radimo na otvaranju same Banje i to će doprinijeti da ovo samo ne bude u inicijativi Turističke organizacije i Opštine. Interes nam je da afirmišemo ovaj potez, ovo šetalište, i da stvorimo uslove da ljudi iz drugih Opština dolaze na ovu manifestaciju kako bi dali svoj doprinos a sve u cilju jedne lijepe slike iz Srebrenice”.

Dječiji smijeh i zvukovi sanki prošarali su i obogatili zimsku idilu Srebrenice.Turistička organizacija Srebrenica već treću godinu na lokalitetu izletišta Guber organizuje ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 21. jan 2021 @13:28 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2101-211328-8871 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button