Srebrenica: Akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta *Arhiva

Humanost

Stanovnici mjesta Karačići, Greben i Tihnici (opština Srebrenica) prošle godine pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta koji vodi do ovih naselja. Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku:

„Dugogodišnje razmišljanje i želja da se olakša život povratnicima u mjestima Karačići, Greben, Tihnici, rezultiralo je ovom akcijom. Na incijativu povratnika ovih mjesta, akciju je pokrenuo Adil Jusufović, mještanin Karačića.

Akcija je počela prošle godine, otvoren je tekući račun i devizni.

Mnogo ljudi iz dijaspore i naši povratnici i mnogi prijatelji već su se odazvali akciji, te smo sakupili oko 70.000 maraka, što je nedovoljno.

Opština i Federalno ministarstvo obećali su nam pomoći ovaj projekat do 103.000 maraka, odnosno marku na našu sakupljenu marku.

Potrebno nam je još oko 35.000 maraka.

Realizacija prve etape, koja je i nakritičnija dionica, koštala bi oko 206.000 maraka.

Projekat ovog kompletnog puta od 4.100 metara koštao bi oko 450.000 maraka.

Uloženo je dosta napora i truda, da bismo ovaj projekat uspjeli realizovati.

Nadamo se da će se sredstva sakupitu u najkraćem roku, kako bi kroz mjesto Jadar-Tihnica brdo-Karačići-Greben, prošao asfalt, kako bismo olakšali život mještanima, koji se bore kroz život svojim poštenim radom, a uglavnom se bave stočarstvom.

Ovaj projekat od 1.600 metara dionica Jadar -Tihnica brdo je prošao i kod Opštine i na tenderu za izvođenje radova, te će radove izvoditi firma ‘Zvornik putevi’ čim skupimo cifru od 103.000 maraka“, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete ovaj projekat, podaci o uplatama su u nastavku:

5b4a86ad85bcb

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.