FotoIlijaš

Šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji puta u Hadžićima na području MZ Stari Ilijaš?

Radovi su nedavno započeti (prije nekoliko sedmica), put je raskopan, doslovce “razvaljen” i na tome se stalo – raskopano i ništa se više ne radi (tamo nema radnika, osim, kako smo primjetili, nekoliko parkiranih mašina).

Iako je ova priča krenula dobro, riječi hvale za sve uključene u ovaj projekat odjeknule su kroz Ilijaš ali sve je stalo. Prema našim informacijama sa terena, stalo je zbog spora na putu koji čeka na milost općinskog geometra ili šta već, Službe za imovinsko – pravna pitanja, da izađe na teren kako bi spor bio riješen.

Brojni mještani su nezadovoljni jer kako nam kažu, “boje se, da se ne uđe u zimu, da se okiša ili snijeg padne, najviše zbog djece koja idu u školu ali i zbog sebe jer od blata teško da bi šta moglo proći.” – situacija je ozbiljna. – govore nam.

Dakle, kako je moguće da se ušlo u posao, a da prethodno nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi, zašto su radovi stali, odnosno, zašto su započeti ako nije bilo uvjeta da se neometano izvode?

Poželjno bi bilo da građani dobiju pojašnjenje situacije na terenu, zabrinuti su kažu da se ovo ne otegne, a sve je krenulo kako treba…

Izvođač radova na projektu u Hadžićima je “Tuzlić” d.o.o. Breza. Nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Povezani članci

Back to top button