Šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji puta u Hadžićima na području MZ Stari Ilijaš?

Redakcija 11. sep 2020 ID: 135

Radovi su nedavno započeti (prije nekoliko sedmica), put je raskopan, doslovce “razvaljen” i na tome se stalo – raskopano i ništa se više ne radi (tamo nema radnika, osim, kako smo primjetili, nekoliko parkiranih mašina).

Iako je ova priča krenula dobro, riječi hvale za sve uključene u ovaj projekat odjeknule su kroz Ilijaš ali sve je stalo. Prema našim informacijama sa terena, stalo je zbog spora na putu koji čeka na milost općinskog geometra ili šta već, Službe za imovinsko – pravna pitanja, da izađe na teren kako bi spor bio riješen.

Brojni mještani su nezadovoljni jer kako nam kažu, “boje se, da se ne uđe u zimu, da se okiša ili snijeg padne, najviše zbog djece koja idu u školu ali i zbog sebe jer od blata teško da bi šta moglo proći.” – situacija je ozbiljna. – govore nam.

Dakle, kako je moguće da se ušlo u posao, a da prethodno nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi, zašto su radovi stali, odnosno, zašto su započeti ako nije bilo uvjeta da se neometano izvode?

Poželjno bi bilo da građani dobiju pojašnjenje situacije na terenu, zabrinuti su kažu da se ovo ne otegne, a sve je krenulo kako treba…

Izvođač radova na projektu u Hadžićima je “Tuzlić” d.o.o. Breza. Nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 11. sep 2020 @23:21 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2009-112321-135 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button