Štab civilne zaštite KS stavio van snage Naredbu o organizaciji radnog vremena trgovinama *Arhiva

Info: Aktivni članci 348, Arhivirani članci 4695

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je na današnjoj sjednici Naredbu kojom se van snage stavlja Naredba od 30. marta 2020. godina, a koja se odnosila na radno vrijeme trgovina koje su bile izuzete tačkom 2. Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite.

Riječ je o sljedećim trgovinama: prodavnice higijenskih proizvoda, trgovine prehrambenih proizvoda, ribarnice, mesnice, apoteke, specijalizovane prodavnice medicinskih, veterinarskih proizvoda i opreme, poljoprivredne apoteke, benzinske pumpe, kiosci, pekare, hemijske čistionice, specijalizovane prodavnice za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijalizovane prodavnice dječije opreme, prodavnice hrane za životinje, prodavnice građevinskog, vodovodnog i elektro-materijala, logistički i distributivni centri hrane, pića i higijenskih proizvoda, veledrogerije, knjižare, trgovine autodijelova, autoservisi i autopraonice.

Podsjećamo, u skladu sa tadašnjom Naredbom, a koja je danas stavljena van snage, te trgovine su radno vrijeme trebale organizovati do 18:30 sati, izuzev dežurnih apoteka.

Nakon što je na današnjoj sjednici Federalnog Štaba civilne zaštite ukinuta mjera zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati, ova naredba je stavljena van snage.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.