Stigao novi namještaj za 12 učionica u OŠ Podlugovi *Arhiva

Info: Aktivni članci 536, Arhivirani članci 4683

Zahvaljujući dobroj saradnji škole i direktora, vjeća roditelja, Mjesne zajednice i Općine realizuju se brojni projekti u O. Š. PODLUGOVI, a jedan od njih je nabavka opreme za 12 učionica.

Klupe stolice nastavničke katedre i nastavničke stolice.

Ideja je krenula od vijeća roditelja koju je koordinator na projektu Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH ispred MZ Podlugovi Almir Špiodić,  na jednom od sastanaka sa načelnikom i partnerskim mjesnim zajednicama predložio, nakon što je raspisan Javni poziv od strane UNDP-a za kandidovanje projekta ispred JLS-a.

Jedan od glavnih kriterija javnih poziva je bio da projekat koji se kandiduje mora biti na listi prioriteta sa foruma građana.

Forum je organizovan u OŠ Podlugovi, organizovan je od strane JLS-a sa fasilitatorom foruma Almirom Špiodićem i volonterima Amelom Tabakovićem, Semirom Aganovićem i Aldinom Pirićem, koji su pomogli pri realizaciji foruma, na koji se odazvalo 45 građana ove mjesne zajednice, a koji su metodom predlaganja i bodovanjem prioriteta definisali listu prioriteta gdje je najviše bodova dobio prjedlog projekta; “Nabavka školskog namještaja za osnovnu školu Podlugovi”.

Nakon održanog foruma u saradnji sa direktorom škole Admirom Abadžijom i Službom za društvene djelatnosti, pristupilo se pisanju projekta od strane Projektantniog tima koji je sastavio koordinator na projektu, Almir Špiodić sa volonterima Amelom Tabakovićem i Aldinom Pirićem. Predstavnici škole koji su bili u ovom timu su bili Ahmo Čatić i Ferid Mehmedović.

Projekat je napisan po kriterijuma javnog poziva UNDP-a koji je implementirao projekat “Jačanja uloge mjesne zajednice u BiH” kojeg finasira vlada Švedske i Švicarske u saradnji sa općinama i gradovima u BH.

Projekat će omogućiti bolje, ugodnije i sigurnije školovanje za učenike osnovne škole Podlugovi.

Predviđena vrijednost projekta kroz projektni prijedlog finansijski okvir je 38.600,00Km

5d6978393abae 5d697840e1c8b 5d697843a2f51 5d697845dbdbb5d6a3481329b9 5d6a3482787f1

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.