Stiže snježni pokrivač u veći dio BiH *Arhiva

BiHIlijaš

Prvi dani 2019. će, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti snježni, a oborine su najavljene tijekom čitave sedmice. Za danas je u BiH već u jutarnjim satima prognozirana nova naoblaka sa sjevera koja će do sredine dana stići do juga zemlje. U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica očekuju se iznad 500 m nadmorske visine. Tijekom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg. Slab snijeg bit će i na sjeveru Hercegovine, a u većem dijelu prolazna kiša sredinom dana.

Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5. Najviša dnevna temperatura između -1 i 5 °C, na jugu zemlje od 6 do 10. Sutra će u Bosni biti oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini uglavnom vedro, a na sjeveru Hercegovine sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura bit će većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 1 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 4. U petak u Bosni bit će oblačno sa slabim snijegom, a u Hercegovini većinom vedro. Na sjeveru Hercegovine – oblačno s vjetrom umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna između -6 i -2, na jugu od 2 do 4. U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom, a na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini će biti djelomično vedro, vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će između -10 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna između -4 i 2, na jugu zemlje do 5 °C.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.