Subhanallah! Koliko je Allah s.w.t.a. moćan. Istinit događaj: Kako je sadakom vratio ukradeni automobil:

ExtraZanimljivosti

Ahbab koji je pronašao auto samo dan nakon prijave krađe.

Nedavno su mi jednom ahbabu ukrali auto. Dobar insan, čvrst vjernik, podnio je to smireno i Allahu zahvaljujući na svemu. A nije nešto imućan, naprotiv. Mislio je ići tražiti auto, ali rekao je u sebi: “Ako Allah hoće, Njemu je lahko da mi ga vrati ili nadoknadi.” Prijavio krađu, otišao kući, a sutradan mu neko dade savjet da pogleda u krugu od jednog kilometra u odnosu na mjesto gdje je auto bilo parkirano, jer to često sitni lopovčići rade, kako bi sačekali svoje nadređene.

“Kad sam to čuo, čvrsto vjerujući Allahu dao sam sadaku sa nijetom da mi vrati auto. Krenuo sam pretraživati, i svaku sam ulicu prečešljao.” Nakon sat vremena dobre potrage naletio je na svoje auto, veoma blizu mjesta gdje ga je sinoć ostavio!

Pitao sam ga šta je naučio iz tog iskušenja, kazao mi je: “Tačno znam zašto me ovo zadesilo, i to neka ostane između Njega i mene. A kroz ovo sam vidio koliko je Allah Silan, a da nimalo sile nije upotrijebio!” Subhanallah!

Dok mi je ovo pričao divio sam se njegovom povjerenju u Allaha. A to i jeste suština vjere, da spoznaš da si nemoćni rob koji ima Svemogućeg Gospodara

Autor: Hafiz Ammar Bašić

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.