Sukob interesa, novinar u službi SDA stranke *Arhiva

Aposolutno je zabranjeno i neprihvatljivo da novinar bude član političke partije ili da bude vlasnik nekog preduzeća, ili dio upravljačke strukture.

Info: Aktivni članci 625, Arhivirani članci 4683

Na još jednog novinara na kojeg se zbog legitimnih pitanja i stavova sručila gomila uvreda navodnih patriota, patoloških tipova koji su, zbog političkih razlika uobičajenih u demokratskom društvu i želje da se sakrije istina, spremni poniziti, uvrijediti, one koji traže istinu i pravdu.

Zašto? Zato jer se usudio postaviti pitanje, kako to da Alma Omerović ima više funkcija i da li su neke u sukobu interesa.

Zapravo, Omerovićka ne-istinom štiteći sistem poremećenih vrijednost u društvu, uzima sebi za pravo da linčuje i pljuje u lice one koji govore istinu.

Njena je Bosna ona u kojoj sloboda medija nije u funkciji huškanja, ona u kojima se novinarima i neistomišljenicma prijeti nasiljem.  Osim što označava portal IlijasNet kao metu podivljalih primitivaca, priča ne-istinu, zapravo besmislice i notorne neistine, da pekrije svoju istinu.

Omerovićki je Bosna očito drukčija. Kao i Bosna svih onih tipova spremnih psovati, prijetiti, sigurno, u nekim drugim okolnostima učiniti možda i nešto više.

Bulumenta anonimaca koji se predstavljaju kao novinari, političari opskurnih ultradesnih, ali i prepoznatljivih novinara tipa Omerovićke, pod patrijotizmom prodaju isključivost, mržnju i huškanje koje Bosnu polako, ali sigurno gura prema društvu straha i neslobode.

Na gotovo svaki objavljeni tekst vrši se i izvršen je ogroman pritisak vladajuće stranke SDA Ilijaš, a najviše same Alme uz podršku osobe koju smo objavili prije u naslovu “Biljeli hljeb”, te nekih drugih mentora poput predsjedavajućih savjeta nekih MZ-a u službi SDA.

Portal IlijasNet govori o osobi koja je kandidat za najveću Zakondavnu funkciju u našoj Općini.

Dotičnoj gospođici je zasmetalo koliko funkcija ima, da je uposlenik radio Ilijaša, Predsjednik udruženja Šehida i poginulih boraca Ilijaš, predsjednica Fatme Ilijaš i nekoliko komisija.

Poslije verbalnog napada na pauzi općinskog vijeća je uputila pismenu incijativu za zabranu prisustvovanja medija koji nisu akreditovani po nekakvim njenim pravilima i koji nisu pod njenom kontrolom, jer je i sama novinarka Radio Ilijaša što je sukob interesa.

Aposolutno je zabranjeno i neprihvatljivo da novinar bude član političke partije ili da bude vlasnik nekog preduzeća, ili dio upravljačke strukture.

5c5090b7291ee

Vijećnik inicijativom ne smije kršiti poslovnik kao što je ona pokrenula. Ona je sutra ta predsjednica koja se stara o poštivanju statuta, poslovnika i drugih akata u OV i umjesto da ih poštuje ona ih već krši.
5c50c6b75bdcb

Otvoreno i pred svima verbalno napada čak i u toku rada sjednice vijeća (doduše u toku pauze), stavlja novinaru metu na čelo koristeći sve metode pa čak i rođake kako bi se po Ilijašu širile neistine i dezinformacije, ugrožavajući tako osnovna ljudska prava, pravo na sigurnost, pravo na kretanje i slobodu govora. Nesporno je da ima punu podršku SDA Ilijaša jer očigledno je da se na izvršnom odboru dosta raspravljalo i tražilo načina da se naš novinar ukloni i ponizi u društvu te da se ni jedna informacija ne daje redakciji IlijašNet-a.

Dok istim tim pojedincima u SDA između ostalih medijski pokrovitelji javnih događaja  su Facebook Profili.

Slabo da je ikada iko doživio tolike neprijatnosti u historiji Ilijaša kao naš novinar i to ciljano od SDA poslušnika, koji se  kabadahijski  odnose prema njemu, čast pojedincima, verbalno napadajući svakom prilikom koja im se ukaže. Ovaj pritisak traje duži period, o čemu smo verbalno obavijestili i Općinskog načelnika.  Pokušavaju da Svoj rad zatvore za javnost, te su se svim silama okomili samo na jednog čovjeka, novinara koji iznosi istinu i koji je jedini u Ilijašu počeo da iznosi stvarno stanje bez da građanima predstavlja samo ono što žele pojedinci.

Direktno i indirektno pozivate na linč IlijašNet-a, idete da nas zatomite, da nas zastrašite, prijete nam VAŠI POSLUŠNICI, i dalje tvrdite da ste u pravu, niste, jer očigledno je da ste vi ti koji stvarate nesigurnost i kršite gotovo sva zagarantovana ljudska prava (Europske) Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda,  SLOBODU MIŠLJENJA I IZRAŽAVANJA,  PRAVO NA SLOBODU I SIGURNOST. Dali ste sebi za pravo da možete sve što vam se prohtije, kako i kada to želite. Direktno ste našem novinaru  napali na porodicu, preko svojih anonimnih istomišljenika.

Prostor Ilijaša na kojem živi obespravljeni bosanskohercegovački čovjek bez nade, Vi predstavnici naroda, dame i gospodo, morate ispuniti svojim djelima braniti demokratiju i stati u njegovu zaštitu. Napadate na sve koji vam postave pitanje i koji ne podržavaju i ne trpe vaše ponašanje, koristite poziciju u vlasti, uništavate sve demokratsko što postoji u ovom gradu.

Ovako jednoumlje smo ostavili 90 tih godina, a rad vijeća je javan za sve građane ilijaša.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.