Susret mladih političara, iz različitih bosanskohercegovačkih političkih stranaka u Banja Luci *Arhiva

BiHIlijaš

„Učimo, mislimo i djelujmo!“

Na nedavno održanom susretu mladih političara, iz različitih bosanskohercegovačkih političkih stranaka, svoje predstavnike imala je i Stranka demokratske akcije (SDA). Naime, Banja Luka je od 4. do 8. jula 2018. godine bila mjesto susreta mladim političkim liderima/cama koji su polaznici/e obuke za mlade političare – „Uči, misli i djeluj!“ u realizaciji Instituta za razvoj mladih KULT, a u suradnji sa Švedskom ambasadom u BiH.

Cilj obuke jeste usmjeriti mlade koji su aktivno uključeni u bh politku, ili mlade koji imaju ambicije i kapacitet da se počnu baviti aktivnom politikom u budućnosti. Izuzetno aktivni članovi Stranke demokratske akcije (SDA), prvenstveno u svojim lokalnim zajednicama, pokazali su spremnost i angažman kako na prvom modulu obuke, održanom u Neumu od 17. do 22. maja, tako i na prethodno spomenutom drugom modulu održanom u Banja Luci.

Elma Masnopita, magistar (M.B.A) menadžmenta prenijela nam je svoje utiscke sa obuke:

“Obuku smatram značajnim iskorakom i osobnim napretkom u sferi politike i liderstva, ali svakako i u odnosu prema mladima, za koje čak možemo reći i da su često marginalizirani. Stoga, smatram da je potrebno usmjeriti usvojeno znanje i aktivizam ka razvijanju kvalitetnije politike prema mladima u Bosni i Hercegovini. Počnimo u lokalnoj zajednici, uočimo probleme i razvijajmo zajedničke mehanizme za rješavanje istih, povežimo mlade iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Mostara, iz cijele BiH – jer sigurna sam da svi dijelimo iste ili slične probleme.”

Posljednji, treći, modul obuke održati će se u Sarajevu, od 24. do 28. oktobra, te će učesnici nakon toga pristupiti ozbiljnom testiranju i polaganju i to kako bi dobili certifikat o uspješno završenoj obuci.

Facebook/SDA Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.