Sutra počinje drugo polugodište u školama u Kantonu Sarajevo *Arhiva

Info: Aktivni članci 662, Arhivirani članci 3920

Drugo polugodište školske 2019/2020. godine u Sarajevu počinje sutra i nastava će se odvijati u skladu sa školskim kalendarom, potvrdilo je kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade.

Kako su istakli, nakon provedenog anketiranja, u saradnji sa Vijećem roditelja KS odlučeno je da će se nastava za učenike od V do IX razreda osnovne škole i učenike od I do IV razreda srednje škole odvijati kao online nastava, što ima karakter redovne nastave te se neće nadoknađivati.

Za učenike od I do IV razreda osnovnih škola učitelj/učiteljica će roditeljima dati upute (npr. putem viber grupe) učenicima za učenje i eventualno izvršiti provjere. Ovo se odnosi samo u slučaju kada Vlada KS donese odluku o proglašenju epizode ‘uzbuna’ “, rekli su iz resornog kantonalnog ministarstva.

Pozvali su građane da na stranici Vlade KS prate donošenje odluka o proglašenju epizoda “pripravnost” ili “upozorenje” ili “uzbuna“.

U slučaju proglašenja epizoda ‘pripravnost’ ili ‘upozorenje’, pozivamo građane da postupe u skladu sa ranije datim instrukcijama Ministarstva, a to je da djeca ne borave na otvorenom prostoru van zgrade u vrijeme malih i velikog odmora, časovi tjelesnog odgoja se ne odvijaju u dvorištu škole, zabranjuje se održavanje sportskih i kulturnih aktivnosti na otvorenom, a u vrijeme proglašenja epizode ‘uzbuna’, molimo da postupite u skladu sa gore navedenim“, naglasili su.

Ovom prilikom, iz resornog ministarstva su poželjeli uspješan početak, puno sreće u drugom polugodištu u školskoj 2019/2020. godini i što manju koncentraciju zagađujućih čestica u zraku.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.