Sutra u Ilijašu tužni ispraćaj 35 žrtava srebreničkog genocida *Arhiva

Obavještenja

U ”Gradskim grobljima” Visoko obavljene su posljednje pripreme za ispraćaj i ukop 35 srebreničkih žrtava genocida, koje će ove godine naći svoj smiraj na dženazi 11. jula u Potočarima.

Organizacion odbor manifestacije “Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god” pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš, sutra će na platou KSC-a u 10:30 sati upriličiti dostojanstven ispraćaj žrtava. Uz puštanje  balona i bijelim ružama, ilijašani će ispratiti ovu tužnu povorku koja će nastaviti put prema  Vogošći, a potom se zastaviti pred zgradom Predsjedništva BiH u Sarajevu.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 92, Arhivirano: 414, Dopisnici 10, Pregledi 2158172
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.