Svaka kiša izazove probleme, stanari ljuti.

Na poziv nezadovoljnih stanara otišli smo na lice mjesta gdje smo zatekli poplavljene ulaze. Nezadovoljni su kažu jer svaki put malo jači pljusak izazove poplave i ulazi u zgrade budu poplavljeni. Zvali su kažu i predsjedavajuću savjeta mjesne zajednice ali odgovora nije bilo. Za nas sluha niko nema i ovdje smo odvojeni od ostatka svijeta, bar se tako osjećamo.

Problem je ovo koji traje duže vrijeme i obećano je bilo za vrijeme prošlih izbora da će im se sanirati ulazi i pristup zgradama te da će biti nasut prilaz i prostor između zgrada ali posle izbora gdje su glasali za te iste koji su dali obećanje.

Prije izbora su nam redovno dolazili obećavali su sve i svašta, ali nakon što su pokupili naše glasove nigdje nikog ni dan danas.,  ljutito nam govori jedna od stanarki.

Ne znaju više kome da se obrate, razumiju da se poplave mogu desiti bilo gdje usljed velikih padavina ali kod nas je problem svakom malo jačom kišom.

U nastavku pogledajte slike koje smo zabilježili na licu mjesta.

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 131, Dopisnici 6, Pregledi 2014438