Sve jeste „prvobitno stanje nije“ *Arhiva

Info: Aktivni članci 561, Arhivirani članci 3594

Pažnju građana gotovo uvijek više od radova na našim ulicama privlače prekopane ulice i rupe koje iza radova ostaju. Izraz vraćanje u „prvobitno stanje“, sve znači samo ne zaista prvobitno stanje.

Poslednjih godina u više navrata gradjani Ilijaša mogli su da vide da se radovi izvode na tek asfaltiranim ulicama ili da iza nekih prekopavanja ostaju krateri koje treba preskakati.

Ali kada dođe poslije dugog čekanja, do sanacije ulice postavlja se očito pitanje, da li je ulica zaista u prvobitnom stanju što je obaveza onog ko to radi. U prvobitnom stanju na tom mjestu nije bilo zakrpe, nije bilo kanala do trotoara, nije bilo uleganja asfaltnog zastora. Dakle , to nije prvobitno stanje. „ Ne da to nije „prvobitno stanje“ nego je to stanje katastrofalno.

Izgleda da ovdje svako može da radi šta hoće i kako hoće.

Činjenica je da se, kada se gradi mora voditi računa  o zaštiti i interesu građana, a ipak imamo situacije da ljudi više godina čekaju asfalt u nekoj ulici, i to se uradi, a onda preko noći  to neko prekopa i ode dalje .

Nikom ništa.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.