Sve po zakonu *Arhiva

Info: Aktivni članci 604, Arhivirani članci 4683

Osobama koje obavljaju važne javne i političke funkcije u našem gradu , a završile su neki od privatnih fakulteta ”preko noći”.

Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaustavi dalje degradiranje obrazovanja i da se uspostavi jednak i pravedan sistem za sve, a u kojem određeni pojedinci zbog pripadnosti političkim ili nekim drugim organizacijama neće moći zajedno sa svojim ”preko noći fakultetima” dolaziti do važnih funkcija u našoj Općini i tako se predstavljati kao stručnjaci, pismeniji od ostalih, bolji i pametniji od raje sa biroa, jači u svakom pogledu, spremni da omalovaže druge kako bi odbranili svoj status u društvu.

U narednom periodu želimo da posvetimo pažnju, stručnjacima,  osobama koje su završile  takve fakultete, i da, zahtijevat ćemo od nadležnih inspekcija da iste diplome preispitaju.

Upoznati smo da na konkursima u našim javnim institucijama su primljeni oni koji su imali diplome iz Travnika i Kobiljače, ispred onih koji su diplomirali na Univerzitetima u Sarajevu, zatim imamo osobe koje sa političkim naukama, i mašinskim fakultetom rade u resoru Obrazovanja kulture i sporta. Takvih primjera je puno

Poznato nam je u više slučajeva da su primljeni  bez konkursa na radno mjesto, gdje se isti poslije određenog perioda doškoluju, polažu stručni ispit, diplomiraju, a kada se ispune svi uslovi poslije jedne ili dvije godine rada na tom mjestu raspiše se konkurs sa uslovima koje posjeduje ta  osoba. Poznata ona stara, sve po Zakonu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.