Sve više provala: Obijeno pet kuća u Alića Bari u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 0, Arhivirani članci 9

Nakon sve učestalih provala na području Vogošće, ni ilijašani nisu prošli bez problema. Naime kako smo uspjeli saznati, zadnjih dana samo u naselju Alića Bara dogodilo pet provala u privatne kuće. Od našeg izvora saznajemo da je jedna od tih kuća, garaža,  opljačkana dok je vlasnik bio u kući.

Ovo nije prva provala u privatne kuće u Ilijašu, provale se dešavaju se sve česće:  na području Mrakova, Donje Luke pa evo sad i Alića Bara. Postavlja se pitanje, šta je povod sve učestalim obijanjem kuća? Takođe napominjemo da su na meti uglavnom kuće čiji su vlasnici u Dijaspori.

Vremenske nepogode zadnjih dana doprinose lakšem kretanju provalnika, magla koja smanjuje vidljivost provalnicima je dobro došla.

Ilijaška policija upoznata je sa ovim događajima i radi na istražnim radnjama kako bi se počinioci uhvatili. Građane upozoravamo da budu oprezni i provjere sve što im se čini sumnjivo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.