Sve više provala: Obijeno pet kuća u Alića Bari u Ilijašu

Ilijaš

Nakon sve učestalih provala na području Vogošće, ni ilijašani nisu prošli bez problema. Naime kako smo uspjeli saznati, zadnjih dana samo u naselju Alića Bara dogodilo pet provala u privatne kuće. Od našeg izvora saznajemo da je jedna od tih kuća, garaža,  opljačkana dok je vlasnik bio u kući.

Ovo nije prva provala u privatne kuće u Ilijašu, provale se dešavaju se sve česće:  na području Mrakova, Donje Luke pa evo sad i Alića Bara. Postavlja se pitanje, šta je povod sve učestalim obijanjem kuća? Takođe napominjemo da su na meti uglavnom kuće čiji su vlasnici u Dijaspori.

Vremenske nepogode zadnjih dana doprinose lakšem kretanju provalnika, magla koja smanjuje vidljivost provalnicima je dobro došla.

Ilijaška policija upoznata je sa ovim događajima i radi na istražnim radnjama kako bi se počinioci uhvatili. Građane upozoravamo da budu oprezni i provjere sve što im se čini sumnjivo.

TAGOVI:
/
Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.