Svečana promocija 75 novih učača Časnog Kur'ana u džematu Stari Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Dana 09.05.2018. godine u džematu Stari Ilijaš upriličena je svečanost za odrasle polaznike Kursa sufare (arapskog pisma), te polaznike mektebske nastave, ukupno njih 75.

Polaznici mektebske nastave su izveli program, recitujući stihove o Kur'anu, dovi,  te učeći odlomke iz Kur'ana i odabrane ilahije. Devet naših sestara i šestorica braće, te šezdeset mališana kroz mektebsku nastavu u protekloj mektebskoj godini zaplovili su u more rahmeta, magfireta, bereketa ostvarivši ovaj uspjeh.

Na svečanosti je bio prisutan veliki broj džematlija, te rodbine i prijatelja naših polaznika. U ime domaćina obratio se Amel ef. Muminović, a ispred Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo prigodno predavanje održao je Malik ef. Šljivo, zamjenik glavnog imama. Malik ef. je čestitao muallimu Amel ef. i mualimi Emini na trudu i zalaganju, te uputio posebne čestitke i riječi podrške novim učačima Kur'ana. Svojim prisustvom nas je počastila i muallima Adna Zulić, koordinatorica Aktiva za brak i porodicu, te ženski aktivizam MIZ Sarajevo, te tehnički sekretar MIZ Sarajevo Ferid ef. Ganić.

Malik ef. je prisutne podsjetio na emanet čuvanja Kur'ana, življenja po Njegovim odredbama, te emanetu roditeljstva i našoj odgovornosti kada je u pitanju odgoj djece. Uz dove da hairli provedemo mubarek Ramazan i da održimo bogobojaznost (svijest o Allahu) i nakon gosta koji nam uskoro dolazi, mubarek šehri Ramazana.

Dovu je proučio Malik ef. čime je okončana ova prelijepa svečanost. Molimo Allaha da naša djeca slijede Allahov govor i sunnet Poslanika, a.s., i da nastavimo uživati u njihovim uspjesima i postignućima na svim poljima.

Muallima Emina Muminović

izvor:  MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE SARAJEVO  

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.