Svečana promocija 75 novih učača Časnog Kur’ana u džematu Stari Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Dana 09.05.2018. godine u džematu Stari Ilijaš upriličena je svečanost za odrasle polaznike Kursa sufare (arapskog pisma), te polaznike mektebske nastave, ukupno njih 75.

Polaznici mektebske nastave su izveli program, recitujući stihove o Kur’anu, dovi,  te učeći odlomke iz Kur’ana i odabrane ilahije. Devet naših sestara i šestorica braće, te šezdeset mališana kroz mektebsku nastavu u protekloj mektebskoj godini zaplovili su u more rahmeta, magfireta, bereketa ostvarivši ovaj uspjeh.

Na svečanosti je bio prisutan veliki broj džematlija, te rodbine i prijatelja naših polaznika. U ime domaćina obratio se Amel ef. Muminović, a ispred Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo prigodno predavanje održao je Malik ef. Šljivo, zamjenik glavnog imama. Malik ef. je čestitao muallimu Amel ef. i mualimi Emini na trudu i zalaganju, te uputio posebne čestitke i riječi podrške novim učačima Kur’ana. Svojim prisustvom nas je počastila i muallima Adna Zulić, koordinatorica Aktiva za brak i porodicu, te ženski aktivizam MIZ Sarajevo, te tehnički sekretar MIZ Sarajevo Ferid ef. Ganić.

Malik ef. je prisutne podsjetio na emanet čuvanja Kur’ana, življenja po Njegovim odredbama, te emanetu roditeljstva i našoj odgovornosti kada je u pitanju odgoj djece. Uz dove da hairli provedemo mubarek Ramazan i da održimo bogobojaznost (svijest o Allahu) i nakon gosta koji nam uskoro dolazi, mubarek šehri Ramazana.

Dovu je proučio Malik ef. čime je okončana ova prelijepa svečanost. Molimo Allaha da naša djeca slijede Allahov govor i sunnet Poslanika, a.s., i da nastavimo uživati u njihovim uspjesima i postignućima na svim poljima.

Muallima Emina Muminović

izvor:  MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE SARAJEVO  

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.