Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Večeras dodjela najvećih priznanja KS *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Večeras će se sa početkom u 18:00 sati održati Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, u okviru manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“, na kojoj će najveće priznanje biti dodijeljeno Tanji Fajon, zastupnici u Parlamentu Evropske unije, zbog njenih izuzetnih zasluga širenja istine o dešavanjima u BiH i razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Plaketa KS bit će uručena zaslužnim pojedincima i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, ekonomije i društvenog angažmana: Jasni Diklić, Bibiji Kerli, Muhamedu Pilavu, kompaniji Sinkrom Sarajevo, Asocijaciji softverske industrije Bit Alliancea, Javnoj ustanovi Prva gimnazija.

Također, posthumno priznanja će biti dodijeljena porodici našeg profesora emeritusa Zdravke Grebe i to zbog njegovog višedecenijskog angažmana i doprinosa u obrazovanju mladih, u borbi za istinu, mir i pravdu te razvoj akademske zajednice i društva u oblasti pravnih nauka na području Kantona Sarajevo i BiH, kao i porodici našeg Sabita Hadžića za nemjerljiv doprinos razvoju bosanskohercegovačkog sporta.

Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.