Svečano ispraćena 23.generacija maturanata šk.2018/19. godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Piše: prof. Amra Đečević

Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš svečano je ispratio još jednu generaciju maturanata. Ove 14. junske večeri u svečanim haljinama i odijelima zablistali su ljepota, ljubav i mladost. Pozdravili su je i u novi život ispratili mnogi građani, ponosni roditelji, rodbina i prijatelji. Iz đačkih klupa u svijet odraslih zakoračilo je 47 gimnazijalaca, 19 mašinskih tehničara, 30 frizera i 18 automehaničara, autolimara i zavarivača.

Ispit zrelosti položilo je 114 maturanata, koji su u proteklom školovanju ostvarili solidne rezultate. Pohvale za odličan uspjeh, učešće u vannastavnim aktivnostima, ali i svim segmentima djelovanja naše škole dobilo je 35 maturanata.Nagrađeno je 5 najboljih učenika, koji su tokom školovanja imali odličan uspjeh 5,0 i primjerno vladanje, a to su: Emina Kučinar (IVa), Farah Mašić ( IVa) Lejla Ćosić (IVb), Selma Mujkić (IVb) i Eldar Muratović (IVb).

Svečanom podjelom diploma u Sportskoj dvorani Ilijaš, od učenika su se oprostile razrednice: Senida Pušina, Mirzeta Kašić Lelo, Dženana Silajdžić, Amela Konjičanin i Dragana Kartal. Riječi podrške našim maturantima uputio je direktor škole Amir Džafo, a u ime općinskog načelnika Enisa Mešetović. Emotivnim govorom od svoje generacije rastale su se Lina Suljić (IVb) i Amna Bašić (III3). Ovu svečanost svojim nastupom uveličali su članovi Školskog hora kojim rukovodi profesorica Lejla Džambazov. U promociji maturanata svoj doprinos dala je profesorica Zubejda Suljić, ali i sjajne voditeljice programa, Dženana Šehić i Rijada Alić, učenice IIIa.

Dragi maturanti, tokom školovanja učili ste i usvajali znanja, ali ste u đačkim klupama savladali životne lekcije, možda i najvažnije, izgrađivali ste svoju ličnost i naučili kako postati ljudi.Ovo je vaše posljednje matursko proljeće, rastanak sa generacijom, đačkim životom, najljepšim godinama i najbezbrižnijim trenucima. Završeno je jedno poglavlje vašeg života. Uvjereni smo da ćete uspješno kreirati vašu budućnost.

Nadamo se da ćete se jednoga dana ponovo okupiti i na godišnjicama mature evocirati uspomene koje vas vežu. Fotografije sa defilea možete pogledati u foto galeriji ovdje i ovdje.

Čestitamo vam uspješan završetak srednje škole!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.