Svečano otvorena Zelena kristalna piramida u parku „Ravne 2“

Aktivni članci 663, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Prigodnom svečanošću kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, a među njima i gradonačelnica Visokog mr. Amra Babić sa svojim pomoćnicima, kao i veliki prijatelj Fondacije, Goran Karan, u petak 2. augusta 2019. u parku „Ravne 2“ otvoren je novi sadržaj, piramida.

– Tokom ove godine u našem prelijepom parku „Ravne 2“ imali smo dosta novosti, unapređenja sadržaja, pokušavali smo se u prethodnom periodu što više proširiti, a sad sav taj prostor ispunjavamo divnim sadržajima, a najnoviji je ova naša zelena, kristalna piramida, sa sakralnom komorom koja se nalazi unutar piramide. Sama gradnja piramida traje desetinama hiljada godina na cijeloj planeti, a građene su po posebnim kriterijima. U ovom našem pionirskom projektu u Visokom zaključili smo da su piramide energetske mašine, sa mnoštvom beneficija po naše zdravlje, čakre, vodu, hranu i tome slično. – kazao je na samom početku otvorenja direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

Dr. Osmanagić je pojasnio i kako se širom svijeta grade nove, moderne piramide, s različitim namjenama.

– U Rusiji postoji kompleks piramida gdje skladište hranu i vodu, kojoj energija povećava kvalitet. U Las Vegasu imamo hotel u obliku piramide, u Moskvi fitness klub. Arhitektura piramida jako je interesantna i danas. Kada pravite piramidu i orijentišete je prema strana svijeta to inicira kretanje energije unutar piramide. Kada smo pravili ovu našu piramidu zvali smo geodetu i perfektno orjentisali strane svijeta. Sljedeći važan element su proporcije: ova piramida je u obliku trokuta, unutrašnji zidovi su dimenzija 6x6x6 metara, a vanjski gabariti 9x9x9 metara i to su te proporcije i brojevi 3,6 i 9 koje spominje i Nikola Tesla. Tu je i kvarcni kristal, u našem slučaju kada smo radili temelje i zidove ubacili smo 200 kg kvarcnog kristala iz tunela Ravne. Naša piramida je kristalna zelena piramida, gdje imamo elemente sakralne geometrije, brojeve 3,6 i 9, perfektnu orjentaciju prema stranama svijeta. Ovo sve je napravljeno po određenim kriterijima da dobijemo mjesto pozitivne energije. Mjerili smo i koncentraciju negativnih jona i ona iznosi 9.000 negativnih jona tokom dana, dakle oblik piramide generira jedan takav prostor koji postaje i izuzetno ljekovit i prema svemu ovome čini se da sa ovakvim objektima mi počinjemo da utičemo na ovaj prostor oko nas. – zaključio je dr. Osmanagić.

Nakon uvoda gosti su imali priliku i ući u unutrašnjost piramide gdje je pripremljen i prigodan program, pa su goste muzikom i glasom iznenadili vodič Fondacije Tajfur, kao i specijalni gost Goran Karan.

IlijasNet/Visoko.co.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.