Svečano otvorenje rekonstruisanog i asfaltiranog puta u Malešićima *Arhiva

Ilijaš

Posljednih nekoliko mjeseci na području općine Ilijaš aktivni su radovi na rekonstrukciji puteva. Uspješno je završena rekonstrukcija i asflatiranje puta na lokalitetu kod područne škole u naselju Malešići čija je vrijednost 129.000 KM.

Projekat je finansirala Općina Ilijaš i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a dužina asfaltiranog puta je 350 metara širine 4 metra, kao i 150 metara širine 3 metra, te je dodatno proširen školski parking.

Rekonstrukcija ovog puta najveću korist donijet će stanovnicima naselja Malešići kao i djeci koja tim putem idu do škole.

 

Također je izvršena sanacija oštećenja na lokalnom putu za Beroviće (MZ Malešići) u vrijednosti cca 13.000 KM i sanacija makadamskog puta u Gornjim Malešićima u vrijednosti 1.700 KM.

Navedenom asfaltiranju je prethodio projekat izgradnje dijela kanalizacione mreže u naselju Malešići dužine 953 metra. Projekat je u potpunosti finansiranla Općina Ilijaš u vrijednosti 99.000 KM.

Stanovnici MZ Malešići sa velikom radošću su prisustvovali svečanom otvorenju puta.

Izvor: RadioIlijaš /Facebook

 

Autor članka je Redakcija sa 145 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.