Svečano otvoreno porodilište u Općoj bolnici

Aktivni članci 663, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Prvi put od izgradnje nekadašnje Vojne bolnice, danas Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, adaptiran je Odsjek za akušerstvo i neonatologiju. Nabavljena je moderna sofisticirana medicinska oprema kojom se, uz educiran kadar, budućim mamama i novorođenčadima pruža kvalitetnija i sigurnija usluga u skladu sa evropskim standardima.

Novina je adaptirana porođajna sala sa dva porođajna boksa te operaciona sala u sklopu Odsjeka za hitne carske rezove. Sada je ispunjen svjetski standard i protokol da se hitni carski rez mora uraditi u roku manjem od 10 minuta.

Vlada KS je u martu Zaključkom usvojila projekat formiranja Odjela pedijatrije, a Ministarstvo zdravstva KS je u budžetu za 2019. za realizaciju izdvojila sredstva od 2.080.000 KM. Za nabavku medicinske opreme za pedijatriju i porođajnog odjela do sada je utrošeno 728.418,60 KM.

5d4d3d485f86c 5d4d3d4b8dc79 5d4d3d4e5af8f

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.