Svim silama zatomiti kritičare vlasti u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 531, Arhivirani članci 4683

Verujemo da se svim silama ide na to, da se kritički glas u Ilijašu potpuno zatomi jer ova vlast ne podnosi nikakvu kritiku.

Naša redakcija sa velikom zabrinutošću smatra da režimski mediji povećanim intenzitetom, neviđenim u novijoj istoriji, napadaju i difamiraju kritičare vlasti, posebno nas od samog početka djelovanja na ovim prostorima, napadajući našu redakciju te urdnika našeg portala kao i sve one koji se usude iznjeti svoje mišljenje.

Provladini mediji koji promovišu samo vladajuću političku stranku  u Ilijašu, vlastodršci te njihovi sateliti drastično krše etički kodeks i svakodnevno pozivaju na linč „nepodobnih“, najviše putem društvenih mreža, stavljaju metu na leđa svakog pojedinca čije mišljenje nije pozitivno prema njima, što ostavlja katastrofalne društvene posljedice: ne samo da ugrožavaju bezbjednost pojedinaca i njihovih porodica već mržnju i nasilje promovišu kao jedini način komunikacije.

Shodno tome možemo zaključiti da smo u društvu organizovane skupine ljudi koji su samo slika i prilika, odnosno produžena ruka izvršne vlasti na čelu sa nekim od glavnih aktera općinske administracije ovog grada gdje po njihovim izvještavanjima teče zem-zem voda na sve strane u Ilijašu, a koji se nikada nisu ni pokušali ograditi od sunovrata profesije i ljudskosti u medijima pod njihovom kontrolom. Naprotiv, te novinare i urednike, botove, te druge aktiviste u svojoj službi svakodnevno podržavaju, dajući im legitimitet i pružajući im novo oruđe i oružje.

Smatramo da bi građani, i kroz građanske organizacije i individualno, morali u ovoj situaciji da pokažu visoku svjest i solidarišu se sa onima koji su na meti  vlastodržaca zbog iznošenja mišljenja i kritika.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.