Svim silama zatomiti kritičare vlasti u Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

Verujemo da se svim silama ide na to, da se kritički glas u Ilijašu potpuno zatomi jer ova vlast ne podnosi nikakvu kritiku.

Naša redakcija sa velikom zabrinutošću smatra da režimski mediji povećanim intenzitetom, neviđenim u novijoj istoriji, napadaju i difamiraju kritičare vlasti, posebno nas od samog početka djelovanja na ovim prostorima, napadajući našu redakciju te urdnika našeg portala kao i sve one koji se usude iznjeti svoje mišljenje.

Provladini mediji koji promovišu samo vladajuću političku stranku  u Ilijašu, vlastodršci te njihovi sateliti drastično krše etički kodeks i svakodnevno pozivaju na linč „nepodobnih“, najviše putem društvenih mreža, stavljaju metu na leđa svakog pojedinca čije mišljenje nije pozitivno prema njima, što ostavlja katastrofalne društvene posljedice: ne samo da ugrožavaju bezbjednost pojedinaca i njihovih porodica već mržnju i nasilje promovišu kao jedini način komunikacije.

Shodno tome možemo zaključiti da smo u društvu organizovane skupine ljudi koji su samo slika i prilika, odnosno produžena ruka izvršne vlasti na čelu sa nekim od glavnih aktera općinske administracije ovog grada gdje po njihovim izvještavanjima teče zem-zem voda na sve strane u Ilijašu, a koji se nikada nisu ni pokušali ograditi od sunovrata profesije i ljudskosti u medijima pod njihovom kontrolom. Naprotiv, te novinare i urednike, botove, te druge aktiviste u svojoj službi svakodnevno podržavaju, dajući im legitimitet i pružajući im novo oruđe i oružje.

Smatramo da bi građani, i kroz građanske organizacije i individualno, morali u ovoj situaciji da pokažu visoku svjest i solidarišu se sa onima koji su na meti  vlastodržaca zbog iznošenja mišljenja i kritika.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.