Svjesno ili ne, građani odlažu smeće pored kontejnera *Arhiva

Info: Aktivni članci 598, Arhivirani članci 4683

U zadnje vrijeme pored gotovo svakog kontejnera možemo vidjeti manju *gromilu otpada, smeća, raznih odlaganja trave, kamenja zemlje i drugog otpada. Razlog odlaganja pored kontejnera, vjerovatno je zbog toga što u datom momentu kada građani odlažu smeće kontejner bude pun, ili je jednostavno lakše samo baciti pored.

Svjesno ili ne, svi koji to rade s vremenom ne znajući da se ova manja odlaganja gomilaju  i postaju deponije smeća pored puta.

Ne krivimo nikog,  upozoravamo da bi trebali svi obratiti pažnju na to, da ukoliko su kontejneri puni ne odlažu smeće pored, već da isto ubace u kontejner.

Bili smo svjedoci u više navrata gdje radnici KJKP Rad pokupe sav odloženi materijal pored kontejnera, koji nakon samo nekoliko dana opet počne da se gomila.

Najviše otpada, prirodnog je porijekla, u vidu granja i trave, te raznog drugog materijala.

Molimo sve građane da ne odlažu otpad pored kontejnera, bacanjem smeća pored sami sebi stvaramo deponiju u neposrednoj blizini naših kuća.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.