Svjesno ili ne, građani odlažu smeće pored kontejnera *Arhiva

Ilijaš

U zadnje vrijeme pored gotovo svakog kontejnera možemo vidjeti manju *gromilu otpada, smeća, raznih odlaganja trave, kamenja zemlje i drugog otpada. Razlog odlaganja pored kontejnera, vjerovatno je zbog toga što u datom momentu kada građani odlažu smeće kontejner bude pun, ili je jednostavno lakše samo baciti pored.

Svjesno ili ne, svi koji to rade s vremenom ne znajući da se ova manja odlaganja gomilaju  i postaju deponije smeća pored puta.

Ne krivimo nikog,  upozoravamo da bi trebali svi obratiti pažnju na to, da ukoliko su kontejneri puni ne odlažu smeće pored, već da isto ubace u kontejner.

Bili smo svjedoci u više navrata gdje radnici KJKP Rad pokupe sav odloženi materijal pored kontejnera, koji nakon samo nekoliko dana opet počne da se gomila.

Najviše otpada, prirodnog je porijekla, u vidu granja i trave, te raznog drugog materijala.

Molimo sve građane da ne odlažu otpad pored kontejnera, bacanjem smeća pored sami sebi stvaramo deponiju u neposrednoj blizini naših kuća.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.