Taekwondo Kolektiv Bosna iz Visokog na GALEB BELGRADE TROPHY-SERBIA OPEN 2018 – G1 *Arhiva

Sport

Dana 27-28.10.2018. godine predstavnica Taekwondo Kolektiva Bosna – Sajra Kajević uzela je učešće na  G1 turniru GALEB BELGRADE TROPHY-SERBIA OPEN 2018 – G1. Sajra je na pomenuto takmičenje putovala sa Glavnim trenerom TKD Kolektiva Bosna – Kajević Edin – Kaja majstor taekwondoao 5 dan.

Na ovom veoma kvalitetnom i jakom tačmičenju G1 turniru u Beogradu Sajra Kajević po prvi put uzela učešće na jednom ovako jakom takmićenju, a gdje je bilo prijavljeno preko 1.200 takmicara iz 55 zemalja svijeta. Takmičenje se je održavalo u borbama, formmama – poomse i kik udarcima.

Sajra je nastupila u borbama i imala je ukupno tri borbe. Prvu borbu je pobijedila tehničkim nokautom češku predstavnicu.

Drugu borbu je pobijedila srbijansku predstvnicu ubjedljivom razlikom.

Treću borbu prve dvije runde je vodila njemačku predstavnicu sa 5 razlike i na kraju treće runde nismo imali sreće poražena je rezultatom 28:32.

Sa pobijeđene 2 borbe SAJRI je pripalo treće mjesto – Bronzana medalja. Bravo Sajra!

Dana 28.10.2018 godine Takmicarski tim Taekwondo Kolektiva Bosna – TIM BOSNA učestvovao je na međunarodnom takmičenju Zenica Open 2018 u Zenici – Gradska Arena Zenica. Na ovom takmičenju uzelo je učešće 250 takmičara iz Bi i susjednih zemalja. Takmičenje se je održavalo u borbama, pomsama i kikovima.

Ispred Taekwondo Kolektiva Bosna nastupilo je 12 takmičara a predvodili su ih trener Kajević Almin majstor taekwondoa 3 dan i Osmanbegović Mirza majstor taekwondoa 3 dan sa asistentima.

Osvojeno je ukupno 11 medaljaa : 2 zlatne, 4 srebrene i 5 bronzanih medalja.

Timu BOSNA pripao je i pehar za Ekipni plasman.

Zlatne medalje osvojili su :
– Ohran Tarik,
– Mešinović Davud,

Srebrene medalje osvojili su :
– Jusić Semir,
– Trnčić Ajša,
– Hrvat Amina,
– Bašić Imran

Bronzane medalje osvojile su :
– Fejzić Ensar,
– Habibović Hajrudin,
– Babić Esma,
– Čorbo Amila,
– Kajević Tajma.

Svim osvajačima čestitamo na osvojenim medaljama i rezultatima. BRAVO TIM BOSNA!!

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.