Taekwondo Kolektiv Bosna na međunarodnom G turniru u Zagrebu *Arhiva

Sport

Na međunarodnom G turniru u Zagrebu pod nazivom 24th Croatia Open- World Taekwondo – G-1, koji je održan 10 i 11.11.2018. godine u Zagrebu u Sportskoj hali Dom Sportova, učešće je uzeo i naš Taekwondo Kolektiv Bosna.

U konkurenciji od 1050 takmičara iz 51 države naš Tim BOSNA sa svoja tri takmičara uspio je u veoma jakoj konkurenciji takmičara osvojiti 2 MEDALJE.

Takmičar Imran Bašić u kategoriji kadeta -57 kiligrama uspio je pobjediti dvije borbe.

Prva borba protiv hrvatskog predstavnika sa rezultatom 15:5.
Druga borba, opet u našu korist protiv njemačkog predstavnika 22:12.
Treća borba- polufinalna protiv predstavnika hrvatske Imran je vodio sve tri runde do u posljednje tri sekunde gdje smo nažalost poraženi sa rezultatom 6:7.

Ovo je Imranu posljednji testni međunarodni G turnir pred odlazak na KADETSKO EVROPSKO prvenstvo koje će se održati u Spaniji…

Drugu medalju je osvojila Sajra Kajević i potvrdila isti rezultat koji je napravila prije dvije sedmice na međunarodnom G turniru u Beogradu, gdje je osvojila BRONZANU MEDALJU.

Na navedenom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji prvu borbu Sajra je radila protiv predstavnice Češke gdje je pobjedila sa rezultatom 12:5.

U polufinalnoj borbi je za protivnicu imala EVROPSKU KADETSKU -prvakinju ,gdje smo nažalost poraženi.

Sa pobjeđenom jednom borbom Sajra i ovoga puta se našla među tri najuspješnije u ovoj kategoriji ,gdje je osvojila BRONZANU MEDALJU.

Naredni međunarodni turnir za Sajru je JASTREB OPEN 2018.

Treći takmičar koji je nastupio ispred KOLEKTIVA BOSNA na G turniru je Davud Mešinović ,koji se borio u kategoriji kadeta -49.
Na ovom takmičenju nažalost nismo imali sreće,poražen je od hrvatskog reprezentativca 67:65.

TIM BOSNA je predvodio glavni trener Edin Kajević-Kaja.

Ovim putem želimo čestitati predstavnicima na izuzetno dobrim pojedinačnim rezultatima i ovo je dokaz da je KOLEKTIV BOSNA na dobrom putu ka vrhunskim rezultatima.

Naredne aktivnosti Kolektiva Bosna su: OLOVO OPEN,JASTREB OPEN ,KADETSKO EVROPSKO PRVENSTVO U ŠPANIJI-IMRAN BAŠIĆ,POLAGANJE ZA VIŠE POJASEVE I MEĐUNARODNO PRVENSTVO U ŠTUDGARTU-NJEMAČKA.

Puno sreće i dobrih rezultata takmičarima i kompletnom KOLEKTIVU BOSNA!!!

TAGOVI:
/
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.