Takmičari TKD “Bosna” osvojili 9 medalja na Korčuli (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Odabrani tim Taekwondo kolektiva “Bosna” je 24. i 25. augusta nastupio na 20. Međunarodnom takmičenju “Korčula Open 2019” koji se održao na otoku Korčuli u Republici Hrvatskoj.

Domaćin ovog takmičenja bio je Taekwondo klub “Forteca” Korčula. Takmičenje je održano u borbama i formama.

Kolektiv “Bosna” su na ovom takmičenju predstavljali sljedeći takmičari:
Sajra Kajević, Imran Bašić, Davud Mešinović, Amina Hrvat, Tajma Kajević, Sumeja Fatić, Ajla Lemeš, Tea Hrnjić, Zlatko Hrnjić, Fahrudin Adilović i Semir Jusić.

Ekipu je vodio glavni trener Edin Kajević, majstor 5. dan.

Osvojeno je 9 medalja: tri zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Sajra Kajević, Fahrudin Adilović, Tajma Kajević, a srebrene Zlatko Hrnjić i Semir Jusić. Bronzane medalje osvojili su Amina Hrvat, Tea Hrnjić, Davud Mešinović i Imran Bašić.

“Osvojili smo devet medalja od devet takmičara koji su nastupili u borbama. Ostali naši takmičari i pored dobro odrađenih borbi, nažalost, ostali su bez plasmana. Zaista, rezultat je odličan jer se radi o takmičenju koje je jedno od najjačih u Hrvatskoj i gdje su bili predstavnici i takmičari iz cijele Evrope”, istakao je trener Kajević.

Iskrene čestitke kompletnoj ekipi na ostvarenom rezultatu i odličnom predstavljanju Kolektiva, Visokog i BiH na ovom međunarodnom takmičenju.

5d66919635366 5d66919895c1a 5d66919a60f79 5d66919c07901 5d6691a05377c 5d6691a1b99cc

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.