Taračin Do: Radna akcija na uređenju i čišćenju dvorišta *Arhiva

Ilijaš

U subotu 14. jula 2018. Upravni odbor HKD Napredak Ilijaš, sa župnikom i župnim vijećima Župe Čemerno organizovao je uspješnu radnu akciju na uređenju i čišćenju dvorišta, te Spomen-crkve sa pripadajućim objektima na Taračin Dolu.

Ova akcija je upriličena da bi se ovaj prostor što bolje pripremio za svetkovinu 20.srpnja, kada se ovdje slavi Patron župe sv. Ilije Proroka “Čemerno”.

5b4c73b74e7f3

U akciji je sudjelovalo 25 osoba, od kojih 15 Napretkovaca, a ostali su prijatelji i simpatizeri HKD Napredak Ilijaš. Među Napretkovcima je 7 članova Upravnog odbora HKD Napredak Ilijaš.

Poslije završene akcije, upriličena je već tradicijska sveta Misa u novoizgrađenoj Spomen crkvi sv. Ilije Proroka na Taračin Dolu.

Organizovan je i zajednički ručak i opušteno druženje uz harmoniku i pjesmu …

Facebook/ HKD “NAPREDAK” ILIJAŠ

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.