TKD Kolektiv Bosna: Polaganje za više pojaseve - /Arhiva

Redakcija 28. nov 2020 @11:39 ID: 4088

Prema planu u našem TKD Kolektivu polaganje za više pojaseve se izvodi dva puta u toku godine. Kalendarski kraj godine u našem Kolektivu je vezan za aktivnost polaganja za pojaseve/kupove (viša učenička zvanja). Obzirom na pandemiju COVID-19 polaganje se odvijalo uz mjere distance i uz primjenu sredstava preventivne zaštite (maske i dezinfekcija ruku). Svi polagači i komisija su imali maske, a polaganje je održano bez prisustva publike (roditelja i prijatelja polagača).

Kako naš kolektiv ima preko 300 članova u četiri grada na 11 punktova, te se i za polaganje za pojaseve/kupove (viša učenička zvanja) prijavio veliki broj polagača i to oko 100 polagača (preko 100 pojaseva/kupova) iz svih punktova. Kako bi ispoštovali mjere distance kako je naredio Krizni štab FUCZ i kako je to odredio TKD savez BiH te smo ovaj put polaganje vršili u tri grada i to u Kiseljaku, Visokom i Brezi. Znači zbog novonastale situacije nismo već evo treći put u mogućnosti da radimo zajedno polaganje na jednom mjestu iz svih punktova kako smo to radili do nastanka Covid pandemije.

Dana 25.11.2020. godine održano je polaganja za pojaseve/kupove (viša učenička zvanja) u Kiseljaku u sportskoj sali Islamskog centra Kiseljaku. Polaganju je pristupilo je 29 polagača za 40 pojas/kup a koji su polagali jedan ili više pojaseva/kupova od 9 – 1 kupa. Svi polagači su prikazali odlično znanje u poomsama, razbijanju daski i pokazivanju udaraca i samodbrana!

Dana 26.11.2020. godine održano je polaganja za pojaseve/kupove (viša učenička zvanja) u Grad Visokomu sportskoj sali Sportsko – Rekreacionog centra “Bosna” u Muhašinovićima, Grad Visoko. Polaganju je pristupilo je 30 polagača za 41 pojas/kup a koji su polagali jedan ili više pojaseva/kupova od 9 – 1 kupa. Svi polagači su prikazali odlično znanje u poomsama, razbijanju daski i pokazivanju udaraca i samodbrana!

Dana 27.11.2020. godine održano je polaganja za pojaseve/kupove (viša učenička zvanja) u Brezi u prostorijama Islamskog centra u Brezi, Općina Breza. Polaganju je pristupilo je 23 polagača za 26 pojas/kup, koji su polagali jedan ili više pojaseva/kupova od 9 – 1 kupa. Svi polagači su prikazali odlično znanje u poomsama, razbijanju daski i pokazivanju udaraca i samodbrana!

Ispitivačku komisiju činili su Kajević Edin Kaja majstor taekwondoa 5. dan – Predsjednik komisije, Valjevac Edin, zapisničar i ovlašteni delegat Saveza, Kajević Almin majstor taekwondoa 4. dan, član komisije i Kerim Ahmetspahić majstor taekwondoa 3. dan, član komisije.

Na polaganju (na sve tri polaganja) je prisustvovao i Adilović Fahrudin – Europski klupski šampion u kategoriji – 57 kg, a koji je dao svoju podršku polagačima kako bi i onu u budućnosti ostvarivali vrhunske rezultate kakav je osvajanje zlatne medalje i Europskog klupskog šampiona u kategoriji – 57 kg na osmom Europskom klupskom prvenstvu održanom u Zagrebu, Republika Hrvatska.

Svim polagačima koji su položili za više pojaseve/kupove od srca čestitamo a onima koji nisu više sreće drugi put!!

U prilogu foto zapis!!

Sljedeća naša aktivnost je priprema naših takmičara (koji će u okviru Taekwondo selekcije BiH) nastupiti na sljedećim međunarodnim takmičenjima i to : European Championships Olympic Weight Categories 2020 – Europsko prvenstvo olimpijske kategorije 2020 godine i European Cadets Championships 2020 – E4 – Europsko kadetsko prvenstvo 2020 – E4 a koje će se održati od 10 – 11.12.2020. godine u Sarajevu u hotelu HILLS !!
Dana subota 28.11 i nedjelja 29.11-2020. godine u našem Sportsko – Rekreacionom centru “Bosna” održat će se okupljanje Kadetske i seniorske taekwondo selekcije Bosne i Hercegovine gdje će odraditi posljednje pripreme i treninzi za pomenuta takmičenja!

Svim našim takmičarima kao i takmičarima koji čine Taekwodno selekciju BiH želimo puno sreće na pomenutim takmičenjima i da nas dostojno predstave te nas obraduju medaljama!!

VAŠ TAEK WON DO KOLEKTIV BOSNA!!

5fc2286659cb9 5fc22869cb668 5fc2286c4b7e7

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 28. nov 2020 @11:39 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2011-281139-4088 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button